Scroll to top

Top

Geen reacties

InvestEU | Art2Work is een brouwerij van nieuwe kansen voor ondernemende jongeren

Gepost op 25/01/2018
InvestEU | Art2Work is een brouwerij van nieuwe kansen voor ondernemende jongeren

De Europese Unie wil zijn inwoners helpen om mee het Europa van morgen te bouwen. Een maatschappij die technologie, innovatie en ondernemerschap omarmt en stimuleert. Een Europa dat volop de kaart van inclusie en samenhorigheid trekt. Een sociale, ecologische en economische wereldspeler die pioniert in het betrekken van burgers en inwoners.

Art2Work is een mooi voorbeeld van een project dat deze ambitie leven geeft. Het initiatief biedt jonge Brusselaars een waaier aan programma’s die zich richten op persoonlijke ontwikkeling en economische integratie. Door mensen samen te brengen in een levendige co-working space, jongelingen te begeleiden met coaching of de zoektocht naar een (technische) job, allerhande tools om een eigen zaak te starten en inspirerende verhalen, hopen de bezielers van Art2Work hun steentje bij te dragen aan het Europa van morgen.

Story2Work

Een pilaar binnen het Art2Work aanbod gaat door het leven onder de naam Story2Work. Dit onderdeel focust zich specifiek op het zoeken, verzamelen, maken en delen van inspirerende verhalen die de horizonten kunnen verruimen en als inspiratiebron kunnen dienen voor andere ondernemende jongeren. Want door te inspireren kan je anderen motiveren om zelf ook het heft in handen te nemen om het Europa van morgen mee uit te vinden.

Ibrahim Ouassari en Molengeek

Een mooi verhaal van de Story2Work pilaar binnen het Art2Work programma gaat over de technologie ondernemer Ibrahim Ouassari. De in Molenbeek (randgemeente rond Brussel) getogen ondernemer belichaamt de idee dat individuen, onafhankelijk van hun afkomst, een beweging in gang kunnen trekken waar de volledige maatschappij beter van wordt, iets wat perfect het gedachtegoed van de Europese steunmaatregel omvat.

Ibrahim zelf was op jonge leeftijd niet de beste student en had academisch gezien niet bepaald een prachtparcours. Wat wel snel duidelijk werd, was dat hij een interesse had in ondernemerschap en de aanleg om met technologie om te gaan. Alhoewel hij niet verder kwam dan het tweede middelbaar, slaagde hij er toch in om een gerespecteerd IT consultant te worden. Na te werken voor organisaties zoals BNP Paribas Fortis, Elia en Sibelga besliste hij dat het tijd was om ook bij te dragen aan de ontwikkeling van jonge mensen die graag een technologische carrière willen, zo ontstond Molengeek. Een initiatief dat niet onopgemerkt bleef.

In concreto is Molengeek gestart als een hackathon in Molenbeek. Gedurende een weekend konden enthousiastelingen een ondernemend project uitbouwen en via coaching, feedback en een jurering op het eind van het weekend een goed idee krijgen over de leefbaarheid van het project. Er was zoveel enthousiasme voor het project, dat de bezielers het niet bij dat ene weekend hielden. Niet veel later werd de Molengeek bureauruimte gelanceerd in Molenbeek, kwamen er allerhande workshops over technologie en ondernemerschap en startte er een coding school die jonge ondernemers wil helpen in het uitbouwen van technische skills.

Art2Work inspireert

Verhalen zoals dat van Ibrahim en Molengeek kunnen alleen maar aangemoedigd en gerespecteerd worden. Door de handen uit de mouwen te steken en ondersteuning te bieden, wil het Europese programma meer mogelijkheden bieden om samen het Europa van morgen te bouwen. We kijken alvast ongeduldig uit naar wat de volgende projecten zullen zijn die hun oorsprong vinden binnen Art2Work en andere Europese investeringen.

Ludwig

Plaats reactie

investeu-art2work-is-een-brouwerij-van-nieuwe-kansen-voor-ondernemende-jongeren