Scroll to top

Top

Geen reacties

Inspirerende ondernemersboeken van eigen bodem

Gepost op 27/12/2015
Inspirerende ondernemersboeken van eigen bodem

Het jaareinde is voor velen onder ons een periode van reflectie. Even terugkijken op de realisaties van het laatste jaar alsook op de zaken die minder goed liepen. Om het komende jaar vol goeie moed en goesting te starten, is het zeker geen slecht idee om je te laten inspireren door anderen.

Voor de startupreneurs onder ons betekent inspiratie opdoen dikwijls het lezen van ondernemers boeken. In plaats van het jaar uit te lezen met Peter Thiel, Ben Horowitz of Eric Ries, zoeken we het dit jaar wat dichter bij huis.

Recentelijk lanceerden Eric Kenis, Tech.eu en Omar Mohout elk een boek. Alledrie zeker de moeite waard om te krijgen of te geven, mocht je nog op zoek zijn naar een gepast eindejaarsgeschenk.

Hoek Af van Eric Kenis

Copyright Lies Willaert

Copyright Lies Willaert

Dit boek brengt 21 inspirerende verhalen van Belgische ondernemers en startupers, allemaal met een ‘hoek af’. Dit laatste is dikwijls een karakteristiek die ondernemers typeert. Want je hebt enige gekheid nodig om op te staan en voor jezelf uit te maken dat je vandaag je bedrijf zal oprichten.

Met Hoek Af brengt Eric Kenis een degelijke dosis inspirerende ondernemersverhalen. Deze graviteren rond ondernemerschap in het algemeen. Vallen en opstaan, de (onbestaande) steun van de overheid en het gegier van adrenaline door het bloed van de jonge ondernemers.

Meer informatie en het boek bestellen kan hier

The European Startup Revolution van Tech.eu

Copyright Tech.eu

Copyright Tech.eu

Met deze publicatie bezorgt Tech.eu en meer bepaald Ivo Spigel een inzicht in het Europese startup landschap. Tussen 2009 en 2015 verzamelde de internationale tech journalist 28 interessante startup verhalen.

The European Startup Revolution geeft je een goed zicht op de staat en evolutie van het Europese ondernemers ecosysteem. Dankzij de vele interviews kom je meer te weten wat ondernemen in onze 28 lidstaten betekent.

Meer informatie en het boek (al dan niet digitaal) bestellen kan hier

Exodus ebook van Omar Mohout

Copyright Omar Mohout

Copyright Omar Mohout

Na Genesis, Omar Mohout zijn ebook dat focust op de idee fase van een startend bedrijf, neemt Exodus het bouwen van een product in beschouwing. Een idee hebben in immers enkel het begin. Een belangrijk deel van het succes zit’m in het bouwen van een sterk product. Hoe een stevig product uitbouwen wordt in detail uitgelegd in Omar zijn laatste publicatie.

De Exodus Slideshare vind je via deze link.

Ludwig

Plaats reactie

inspirerende-ondernemersboeken-van-eigen-bodem