Scroll to top

Top

1 reactie

Innovation Boulevard in Antwerpen, de toekomst van shopping

Gepost op 04/02/2015
Innovation Boulevard in Antwerpen, de toekomst van shopping

Gisteren waren we te gast op de kick-off van Innovation Boulevard in Antwerpen. Innovation Boulevard is een initiatief van het bedrijf Digitopia, zelf actief in interactieve schermen in winkels. De bedoeling van Innovation Boulevard is om nieuwe technologieën te testen en te valideren in winkels en horeca zaken. Daarvoor heeft Digitopia talrijke partnerships gesloten; met grote bedrijven zoals Intel en Accenture maar ook met de stad Antwerpen, iMinds en tal van Start-ups. Hierbij een klein overzicht van wat je allemaal zal kan uitproberen in de deelnemende winkels, allemaal gevestigd op de as Centraal Station – Steen in Antwerpen.

Voorbeelden van technologieën die je zal kunnen ontdekken

Deze technologische toepasingen hebben hetzelfde doel, je winkelervaring aangenamer maken door nieuwe digitale technologieën te gebruiken en dit zonder dat deze de bovenhand nemen in de fysieke belevenis van het shoppen.

Digitopia

  • Interactieve kleedkamers: in elk kledingstuk dat je probeert zal er een chip zitten waardoor je in de kleedkamer op een scherm meer informatie over het product kan vinden. Of je kan via het scherm een medewerker laten weten dat je een maatje kleiner of groter nodig hebt. (uit te testen bij MCGregor – Schoenmarkt 6)
  • QLESS: Vermijd lange wachttijden door aan te sluiten in een virtuele rij op je mobiel apparaat. Een SMS geeft aan wanneer het jou beurt is. Als je extra tijd nodig hebt, dan kan je je wachtrij dynamisch aanpassen. (uit te testen bij Jetair Center – Grote Markt 15)
  • PIKEEZY MOBILE: Bestel en betaal je lunch of koffie vanop je smartphone en je wordt verwittigd wanneer je bestelling klaar staat (uit te testen bij Café Maurice – Schoenmarkt 35).
  • TOUCH & GO: Koppel je smartphone draadloos aan een digitaal scherm in de etalage en met enkele clicks beheer je zelf de inhoud of verzamel je je favoriete aanbiedingen op je smartphone (uit te testen bij Jetair Center- Meirbrug 2).
  • Instore recommendatie en E-commerce: controleer op een scherm in de winkel of de schoen die je wil kopen nog in de juiste maat en kleur voorradig zijn. Je kan ze daarna rechtstreeks op het internet bestellen. (uit te testen bij OMODA – Lombardenvest 58).

Dit zijn maar enkele concrete voorbeelden, als je alle nieuwe technologieën wil gaan ontdekken  kan je best de app Ojoo op je smartphone downloaden( beschikbaar op Android en iOS). In deze app kan je dan op een aangename manier de weg terugvinden naar de verschillende tools van Innovation Boulevard in Antwerpen.

Stay Tech’d!

 

 

Antoine Smets

Plaats reactie

innovation-boulevard-in-antwerpen-de-toekomst-van-shopping