Scroll to top

Top

Geen reacties

iMessage | De toekomst van mobiele communicatie

Gepost op 01/11/2016
iMessage | De toekomst van mobiele communicatie

Het door Apple uitgevonden berichtencenter iMessage was initieel een heel performante en vooruitstrevende communicatietool. Echter zorgden externe apps zoals Whatsapp, Messenger, Line, Viber en een beetje BBM er razendsnel voor dat iMessage oubollig en saai werd.

Het was met andere woorden dringend tijd dat de Apple communicatie wizzkids hier verandering aan brachten. Wonder boven wonder werden de gebeden van menig Apple aficionados beantwoord met de lancering van iOS 10 én de nieuwe versie van iMessage.

Stickers

Jawel, wat eerst als gimmick en totaal overbodig werd beschouwd, zijnde het kunnen sturen van digitale stickers, behoorde snel tot een must-have voor moderne berichten applicaties. Onze vrienden bij Snapchat zitten daar zeker voor iets tussen maar ook Facebook maakte communiceren met vrienden een pak gevarieerder door stickers te kunnen gebruiken om je emoties te uiten. Shakespeare zou het niet graag horen, maar een beeld zegt nu eenmaal meer dan duizend woorden.

De sticker revolutie zorgde al snel voor een GIF revolutie en zeg nu zelf, wie kan er vandaag nog zonder Giphy. Apple bleef hopeloos achter door iMessage nog steeds als een woord centrale app naar voor te schuiven.

En toen gebeurde iOS 10

Tijdens de Apple developers conferentie in San Francisco werd iOS 10 voorgesteld. Wat in eerste instantie een reguliere update leek te zijn van het mobiele besturingsysteem, bleek uiteindelijk de grootste verandering ooit en daar had iMessage zeker iets mee te maken.

Tijdens WWDC lanceerde Apple de iMessage App store en een tool die developers toelaat om apps te maken voor de de berichten app. Het is absoluut geen understatement dat menig ontwikkelaars aan lichtsnelheid allerhande applicaties zijn beginnen ontwikkelen. Een week na lancering telde de iMessage app store reeds meer dan 1500 apps.

Wat zijn iMessage apps

Eerst wat context! De visie die Apple heeft voor iMessage gaat verder dan een een app. Volgens de techgigant wordt iMessage een centraal platform waar gebruikers allerhande acties kunnen nemen die tot op heden gebeurden door andere apps te openen.

iMessage apps zijn in principe mini versies of extensies van bestaande apps, zoals Über of Peak, die volledige binnen iMessage functioneren. Peak laat je bijvoorbeeld toe om brainspelletjes tegen je vrienden te spelen in iMessage.

Hoe iMessage apps downloaden

Typisch vervangt een iMessage app het toestenbord. Je opent de iMessage apps door op het App Store icoontje te klikken in Messages. Vervolgens krijg je een overzicht van de verschillende iMessage apps op jouw apparaat. Door op “+ store” te klikken krijg je toegang tot de iMessage App Store, waar je nieuwe iMessage apps kan downloaden.

Laat ons zeker eens weten welke iMessage apps jij gebruikt!

Ludwig

Plaats reactie

imessage-de-toekomst-van-mobiele-communicatie