Scroll to top

Top

Geen reacties

IFA: Sony Xperia Z5 de eerste smartphone met een 4K scherm

Gepost op 02/09/2015
IFA: Sony Xperia Z5 de eerste smartphone met een 4K scherm

Op de IFA in Berlijn, één van de grootste cosnumenten electronica beurzen ter wereld, heeft Sony haar allernieuwste smartphones aan de wereld voorgesteld. Er komen drie nieuwe modellen op de markt: de Sony Xperia Z5, Sony Xperia Z5 compact en de Sony Xperia Z5 Premium. Met dit laatste model brengt Sony als eerste een smartphone uit met een 4K scherm.

Xperia Z5 Premium: een hoog staaltje technologie maar….

16. Z5_Premium_gold_group

Deze Premium versie van de Xperia lijn komt in drie uitgaves; chrome, zwart en goud (zie foto).  Deze 5,5 inch smartphone straalt luxe en exclusiviteit uit. Dit is ook de eerste smartphone ter wereld met een 4k scherm. Hiermee heeft Sony één van de beste smartphone schermen ontwikkeld. Voor degenen die deze technologie niet kennen, 4K resolutie heeft 4 keer meer pixels dan Full HD. Het beeld is daardoor veel scherper. Eén van de grote struikelblokken hierbij is dat er nog maar zeer weinig media in 4K geleverd wordt. Sony gaat er prat op dat ze alle bestanden “upgraden” naar 4K, maar dit proces heeft meestal het tegenovergesteld effect waardoor de kwaliteit van de foto’s en video’s verslechterd. Een andere vraag is welke impact het gebruik van 4K heeft op de batterij. Dit toestel blijft echter, op het eerste zicht, één van de meest luxeuse smartphone’s op de markt. Wij zullen zo snel mogelijk het toestel uitvoerig testen om de openstaande vragen te beantwoorden.

 De nieuwigheden van de Xperia Z5 lijn

08. Xperia_Z5c_WHITE_camera

Sony heeft heel zijn camera herdacht, de nieuwe Xperia’s komen met een camera van 23 Megapixel  en een autofocus van 0,03 seconden. Zoals je kan zien in het onderstaande filmpje laat de snelle autofocus toe om zeer gemakkelijk mooie foto’s te maken van bewegende objecten of personen. Eindelijk heeft Sony ook een sensor geïntegreerd om je vingerafdruk te herkennen, deze is ingebouwd in de powerknop op de zijkant van het toestel.

De toestellen zouden begin november in België verkrijgbaar zijn. De Xperia Z5 Premium zou 849 euro kosten.

De komende dagen zullen we met nog meer nieuwigheden van de IFA komen.

Stay Tech’d!

Antoine Smets

Plaats reactie

ifa-sony-xperia-z5-de-eerste-smartphone-met-een-4k-scherm