Scroll to top

Top

Geen reacties

I.materialise: 3d printing voor de eindconsument

Gepost op 23/02/2015
I.materialise: 3d printing voor de eindconsument

I.materialise wil het speelveld vergroten voor zijn 3d printers. Hoe? Door een uniek platform aan te bieden waar je als klant je eigen creatie kan creeëren of uploaden. Ben je benieuwd naar de creaties van anderen, dan kan je in hun creaties rondbrowsen en hun designs bestellen.

 I.materialise is een platform dat gewijd is aan de eindconsument. Je wordt er begeleid de creaties die je zelf hebt uitgetekend of hebt laten uittekenen om te zetten in fysieke objecten. De droom om zelf dingen te creeëren ligt binnen handbereik.

Enige kennis is vereist

Een kleine inleiding op de homepage leert ons dat er zeer verschillende mogelijkheden zijn: zo kan je bijvoorbeeld kiezen tussen 17 verschillende materialen en 90 combinaties in materiaal en afwerking. Zoals we in een vorige artikel hebben uitgelegd bestaat er (nog) geen magische 3d printer die een all-in-one formule aanbiedt waar het simpelweg op een knop drukken en het gewenste design komt er uitrollen. Je moet dus enig onderzoek verrichten naar de mogelijkheden die elke aparte printer aanbiedt, het materiaal dat er voor geschikt is, en de afwerkingen die het toelaat.

Dit lijkt veel werk maar valt goed mee. Handige documenten helpen je hiermee op weg. Een handig vertrekpunt kan zijn goed te weten hoe groot je je object wil hebben. Dit sluit bepaalde mogelijkheden automatisch uit en zal je ook op weg helpen in je keuze van materiaal. Maar het blijft een evenwichtsoefening omdat elke printer zijn fysieke beperktheden heeft. Er is geen enkele formule die je automatisch het juist procedé aanreikt. Jammer misschien, maar zeker niet onoverkomelijk.

To design yourself or not

Ben je erachter dat je iets in 3d wil printen? Dan laat i.materialise je hierin nog een aantal opties. Niet iedereen is technisch even vertrouwd met de programma’s voor handen. I.materialise biedt je de kans om samen met een 3d designer uit te werken wat je in gedachte had. Handig. Maar heb je enige technische kennis, dan kan je ook zelf eraan beginnen met geïntegreerde tools zoals bijvoorbeeld Tinkerpad. Dit programma is relatief eenvoudig om mee te werken en laat je zelf jouw designs uittekenen.

Buy and sell on i.materialise

Wil je eens een origineel ontwerp in huis halen, ga dan op een shoppingspree en ontdek unieke designs van artiesten over de hele wereld. Van lampen tot sieraden word je verbaasd van de unieke mogelijkheden die 3d printing kan bieden. Hiernaast werkt Materialise ook samen met producenten die je de mogelijkheden om voorbepaalde designs van een persoonlijke toets te voorzien.

Een ding mag duidelijk zijn: Er zijn heel wat opties die je kan ontdekken op het platform dat Materialise heeft ontwikkeld. Voor verschillende benodigheden kan je er terecht. Dus heb je ideeën die de wereld verdienen te ontdekken? Wacht dan niet langer!

Thomas Verhoef

Plaats reactie

i-materialise-3d-printing-voor-de-eindconsument