Scroll to top

Top

Geen reacties

Huawei pakt uit met een sterk ‘metaaltje’ technologie

Gepost op 16/04/2015
Huawei pakt uit met een sterk ‘metaaltje’ technologie

Zoals in een vorige post aangekondigd, lanceerde Huawei op 15 april haar nieuwe lijn top range smartphones tijdens een groots event in hartje London. De P8 en de P8 max vullen de Mate 7 aan als vlaggenschepen van de Chinese fabrikant.

De laatste dagen hebben we de P8 als hoofdzakelijke smartphone gebruikt en met deze post willen we dan ook graag onze ervaringen met jullie delen.

Look & Feel

Alhoewel smaken heel persoonlijk zijn, kunnen we in alle eerlijkheid stellen dat de P8 qua looks zeker en vast de concurrentie kan aangaan met de iPhones en Galaxy’s van deze wereld. Het industriële en minimalistische design is op dit moment zeer hot in de smartphone sector, en daar speelt Huawei met dit model zeker op in.

Qua kleuren kan je de P8, afhankelijk van de uitvoering, krijgen in een licht champagne kleur, metaal zilver, carbon zwart en een champagne goudkleur. Stuk voor stuk premium kleuren, want zo wordt de P8 ook gepositioneerd, als een toptoestel.

De titel verraadt het al een beetje; de P8 is vervaardigd uit hoogwaardige materialen. Metaal speelt een belangrijke rol in de bouw van deze Huawei. Dit zorgt ervoor dat de smartphone heel solide en degelijk aanvoelt. In combinatie met glas, heb je effectief het gevoel een hoogwaardig apparaat in je handen te houden.

Functionaliteiten

Ook hier pakt de P8 uit met innovatieve functies. Aan de basisvereisten van een top range apparaat voldoet de smartphone zonder probleem. Hier gaan we dan ook niet te diep op in. Hardwarematig kan je jezelf verwachten aan een krachtige processor die ervoor zorgt dat het nieuwe Android besturingssysteem zeer vlot draait en apps snel laden, een hoogwaardig scherm die de kleuren tot leven brengt en een speakerset die zowel tijdens telefoongesprekken alsook bij het afspelen van muziek voor heldere klanken en geluiden zorgt.

Softwarematig huizen er echter een een aantal nieuwe vooruitstrevende functies in de P8 die een effectieve meerwaarde hebben in het dagelijkse gebruik. Geen nodeloos gekunstel met zinloze technische applicaties. De Huawei is duidelijk gebouwd in functie van de noden van de consument, wat we alleen maar kunnen toejuichen.

Efficiëntie van de Huawei

De handige Phone Manager laat je doe om de P8 volledig te scannen om het gebruik te kunnen optimaliseren. Dit houdt in concreto in dat  je kan nagaan welke apps veel data, batterij of geheugen consumeren. Met een simpele druk op de knop kan je deze apps stopzetten, waardoor je device spaarzamer wordt.

Huawei P8

Waar de Phone manager zich toelegt op het algemene verbeteren van je smartphone, concentreert de Power saving functie zich op de batterij. Via de app wordt je batterijgebruik geanalyseerd en krijg je een aantal voorstellen om het gebruik te gaan optimaliseren.

Camera van de Huawei

De nieuwe generatie smartphones komen qua mogelijkheden steeds dichter bij wat een toegewijd digitaal fototoestel kan. Ook deze Huawei bewijst dit met een specifiek gebouwde processor voor de behandeling van foto en video. De foto’s die we al namen brachten de kleurelementen in normale belichting zeer goed naar voor (zie hieronder), bij onderbelichting doet de processor enorm zijn best om op basis van de omgevingskleuren voor de correcte lichtbalans te zorgen. Dit laatste zorgt er wel voor dat er genoeg licht in de foto’s aanwezig is, maar heeft als consequentie ook dat kleuren soms wat beïnvloed worden en minder natuurlijk durven ogen. Veel hangt af van de tijd die je geeft aan de P8 om het palet samen te stellen vooraleer je op de fotoknop drukt.

Huawei P8

Video meestert deze Huawei volledig. Korte en snelle fragmenten vastleggen gebeurt in een mum van tijd en ook de kwaliteit zit goed.

Ook voegde Huawei een aantal foto en video opties toe, die je toelaten om wat magie en creativiteit aan je kiekje te geven. Creativiteit zit in de kern van dit apparaat en via deze opties wordt dit hardgemaakt. Je voelt je direct een stukje grafisch designer bij het nemen van foto’s. Leuke toevoeging die zorgt voor wat fun en een unieke ervaring.

Kersen op taart

Ook komt dit apparaatje met een aantal handige en coole features. De ‘Wake up’ functie laat je toe om je P8 gemakkelijk terug te vinden als je die ergens in huis vergeten bent. Een eenvoudige ‘Hello Buddy’ ontwaakt je device en zorgt voor een tune die je helpt de Huawei te lokaliseren.

De ‘Knuckle’ functie wist ons ook te charmeren. Door met je kneukel tweemaal op het scherm te kloppen (voorzichtig weliswaar), neem je een schermafbeelding die je onmiddellijk met je kneukels van formaat kan doen wijzigen. Leuke gimmick denk je eerst, maar het is merkwaardig hoeveel wij dit al gebruikt hebben tijdens de test.

Huawei P8

Er werd eveneens rekening gehouden met kleinere handen. De ‘One-hand UI’ functie laat je toe om met een eenvoudige horizontale veeg het scherm in te krimpen, zodat je toegang krijgt tot de applicatie over het ganse scherm.

Prijzen en beschikbaarheid

Verwacht wordt dat de P8 vanaf begin mei beschikbaar zal zijn (net zoals de P8 max waarover een artikel volgt). Prijzen zullen variëren op basis van het gekozen model. De instapversie gaat voor 499 Euro over de (digitale) toonbank, voor de topversie moet je 100 Euro meer neertellen. Zeker een aanvaardbare prijs/kwaliteitsverhouding in onze ogen.

Overzicht scores

Look & Feel
8.5
Functionaliteiten
8.5
8.5

Topper

De Huawei P8 is een perfecte match als je op zoek bent naar een knappe en krachtige smartphone voor een eerlijke prijs.
Ludwig

Plaats reactie

huawei-pakt-uit-met-een-sterk-8216-metaaltje-8217-technologie