Scroll to top

Top

Geen reacties

Nieuw speelgoed van Huawei - IFA16

Gepost op 02/09/2016
Nieuw speelgoed van Huawei – IFA16

Dit jaar kondigde Huawei al enkele nieuwe toestellen aan. Zo konden we in Januari de Mate 8 bewonderen, in Februari de MateBook en in April de befaamde Huawei P9. Onder het motto ‘we kunnen nooit genoeg toestellen lanceren’, smeet Huawei er gisteren nog drie nieuwe toestelen bovenop. Een eerste nieuwigheid is de smartphone Nova (en Nova plus). Vervolgens hebben we de P9 die in twee nieuwe kleuren op de markt komt. Afsluiten werd gedaan met de nieuwe Mediapad M3.

Nova plus

De Huawei nova en de Huawei nova plus slagen erin stijl en functionaliteit moeiteloos te combineren, en zijn specifiek ontworpen om tegemoet te komen aan de snelle en dynamische levensstijl van de consument. Een strak design, top camera en nog vele andere functionaliteiten.

Ergonomisch design

Een ergonomisch en compact design met een scherm van 5 inch. Huawei zet zijn designstijl van de P9 duidelijk verder met een strakke aluminium body.

Performance

De nieuwe Nova serie is voorzien van een Snapdragon S625 processor, hetgeen een goede performantie en een lager batterijverbruik met zich mee brengt. Met de 3020 mAh batterij kan je maar liefst 5 uur Pokemon GO spelen, 16 uur 4G consumeren, 13 uur HD video bekijken, en heeft een autonomie van 48 uur. Vanachter op het toestel is een knop voorzien die over een de nieuwe generatie van 3D scanning technologie beschikt (deze laat ook toe selfies te nemen door eenvoudigweg je vinger op de achterkant van je gsm te leggen).

Fotografie

Wanneer we Xenia Tchouni het podium zien opkomen konden we er direct van uit gaan dat er  een top camera zou voorgesteld worden. En inderdaad, de Nova plus heeft top camera van maar liefst 16MP op de back camera en 8MP op de front camera. Ook zijn er vele features toegevoegd om je foto’s te gaan bewerken. Mij deed het in eerste instantie wat denken aan een professionele Snapchat. Zo kunnen de vrouwen onder ons selfies nemen bij het opstaan en automatisch een make-up laagje aan brengen bijvoorbeeld.

Het toestel zal vanaf Oktober beschikbaar zijn in België aan 369EUR voor de Nova en 449 voor de Nova Plus. De drie kleuren die we kunnen kopen zijn Prestige Gold, Mystic Silver en Titanium grey.

Huawei P9 Blue and Red

De P9 kennen de meesten onder ons normaal gezien nog wel. Samen met het bedrijf Leica AG hebben ze dit toestel in een nieuwe jasje gestoken. Gebaseerd op de old fashioned kleuren van de jaren ’60 hebben ze gekozen voor metallic blauw en rood. Met deze lancering (voor Kerst in Belgie) wil Huawei inspelen op modebewuste mensen. Wie wilt zijn GSM nu niet matchen met zijn nieuwste hemdje (ahum)?

Huawei P9 nu ook in het rood

Mediapad M3

Als kers op de taart was er ook nog de aankondiging van de Mediapad M3. Deze 8,2″ tablet is wat kleiner dan de vertrouwde iPad, maar biedt best een aangename combinatie van schermgrootte en compactheid. Het scherm is bovendien van een aangenaam hoge resolutie (2560 op 1600 pixels). De ClariVu 3.0 technologie moet bovendien zorgen voor extra helderheid en minder blauw licht. Blauw licht zorgt er immers voor dat je langer wakker blijft ’s avonds en dus minder goed slaapt.

Het enige minpunt dat we voorlopig kunnen verzinnen is dat Huawei wederom koos om zijn eigen skin over Android te gieten. Wij worden nog steeds niet warm van EMUI dat toch wel erg iOS blijft aanvoelen.

De M3 is binnenkort verkrijgbaar vanaf 349 euro. Er zullen versies met 32 en 64GB opslagruimte op de markt komen evenals een versie met 4G (voor 449 euro).

5-mediapad

 

Christophe Havermans

Plaats reactie

nieuw-speelgoed-van-huawei-ifa16