Scroll to top

Top

Geen reacties

HTC lanceert binnenkort een eerste smartwatch en de nieuwe M9

Gepost op 25/01/2015
HTC lanceert binnenkort een eerste smartwatch en de nieuwe M9

Bloomberg, de financiële dienstverlener die steeds op de proppen komt met laatste nieuwtjes, hoort uit goed bron dat ook HTC binnenkort een smartwatch op de markt brengt. Daarnaast wordt ook de nieuwe HTC M9 verwacht.

Release op het Mobile World Congres in Barcelona?

De HTC smartwatch werd al in 2014 verwacht, maar die primeur werd uitgesteld nadat de directie van het Taiwanese concern vond dat die nog niet klaar was voor de markt. Van 2 tot 5 maart vindt in Barcelona het Mobile World Congress plaats waar we verwachten dat HTC alle nieuws uit de doeken doet. Wij zullen er alvast bijzijn en houden je op de hoogte van de nieuwste HTC producten!

Wat kunnen we verwachten van de smartwatch?

De smartwatch van HTC zal naar alle waarschijnlijkheid worden geleverd met de fitness-software van Under Armour (maker van sportkleding). De twee bedrijven kondigden onlangs een samenwerking aan. Beiden willen werken aan een data-platform waarmee gezondheidsdata van wearables, smartphone applicaties en textielsensoren uitgewisseld kunnen worden. Op die manier probeert HTC concurrentie te bieden aan Apple’s HealthKit, Google’s FIT en Samsungs’ SAMI. Under Armour is al langer actief op gebied van fitness-apps: het bedrijf kocht in 2013 de populaire fitness applicatie MapMyFitness met miljoenen gebruikers.

Opnieuw een platform?

Die vraag stelden we ons ook onmiddellijk. Is het nodig en winstgevend wanneer elke tech speler afzonderlijk een gezondheidsplatform uitbouwt? Dit terwijl er nog heel wat barrières zijn rond het uitbouwen van zo’n gezondheidsplatform. De toegevoegde waarde dat zo’n platform levert en de sensoren die erop gekoppeld zijn is trouwens nog steeds niet bewezen. Kunnen we ons afvragen of dit een prelude is van de digitale gezondheidsbubbel, die over een paar jaar uit elkaar spat? Eens dat het geval is kunnen er stilaan sterke, beveiligde, nauwkeurige platformen opgebouwd worden die reële toegevoegde waarde bieden.

Laat ons er over enkele jaren nog eens over hebben. Vandaag kan HTC het zich alvast niet veroorloven achterop te hinken. Als je het ons vraagt richt HTC de pijlen beter op nieuw, onontgonnen terrein in plaats van achter de rest aan te hollen.

Plaats reactie

htc-lanceert-binnenkort-een-eerste-smartwatch-en-de-nieuwe-m9