Scroll to top

Top

Geen reacties

HTC en Valve komen met nieuwe model van de VR bril Vive

Gepost op 18/01/2016
HTC en Valve komen met nieuwe model van de VR bril Vive

HTC en Valve introduceerden op 5 januari 2016 de Vive Pre. De oude Vr bril HTC Vive is behoorlijk aangepast op meerdere elementen:
er is een betere comfort, een betere ergonomie en een betere performance. De HTC Vive Pre zorgt ervoor dat je hem nu ook gemakkelijk in het dagelijks gebruik kunt blijven dragen, wat tot op heden bij veel VR brillen nogal onhandig was, omdat ze zo groot zijn. Met de nieuw ontwikkelde front-camera op de bril kan je meer doen zowel binnen als buiten je virtuele wereld, door fysieke elementen ook in de virtuele ruimte binnen te brengen. Je kunt nu ook gaan zitten, iets gaan drinken of praten met elkaar, zonder de bril te hoeven afzetten! De HTC Vive Pre is daarmee waarschijnlijk een mooi voorbeeld voor alle toekomstige VR brillen die nog op de markt gaan komen in 2016.

 

Beter comfort voor de HTC Vive Pre

Het nieuwe design biedt meer comfort. De VR bril is nu een stuk kleiner geworden en voorzien van een nieuwe hoofdband, die beter blijft zitten. De verwisselbare schuimrubberen inzetstukken en dichtingen voor de neus zorgen ervoor dat de bril ook beter op het hoofd past. Bij de oude versie van deze VR bril waren daar nog wel eens kleine problemen mee. De HTC Vive Pre kan nu gemakkelijk worden aangepast op grote variëteit aan gezichtsvormen, terwijl hij nog steeds compatibel blijft met een brilmontuur. ideaal dus als je een brildrager bent, dan kun je ook genieten van deze VR bril!

De controllers zijn een stuk verbeterd

Controllers van de HTC Vive Pre
De controllers hebben een nieuw ontwerp met een batterij die vier uur meegaat. De controllers van de HTC Vive zijn voorzien van nieuwe knoppen met reliëf en comfortabelere pads van de handgrepen en een betere balans. De nieuwe dual stage-trigger maakt de interactie met objecten soepeler en haptic feedback geeft je in de vorm van trillingen belangrijke informatie over deze interacties met de virtuele wereld.

Bekijk een filmpje over het maken van de HTC Vive (oude model), met ervaringen van de developers

Wanneer is de HTC Vive Pre te koop?

De verkoop voor iedereen van de HTC Vive Pre staat gepland voor april 2016. HTC en Valve hebben nu 7000 extra Vive-kits beschikbaar gemaakt voor ontwikkelaars.

Gerben

Plaats reactie

htc-en-valve-komen-met-nieuwe-model-van-de-vr-bril-vive