Scroll to top

Top

6 reacties

Netflix toegankelijk in België

Gepost op 29/11/2013
Netflix toegankelijk in België

Netflix is hot! 

Ik bracht een tiental dagen door in San Francisco en iedereen spreekt daar over Netflix. How super great het wel niet is om 24/7 toegang te hebben tot je favoriete series en films, en dat voor een belachelijk lage prijs…
Zelf had ik er wel wat over gehoord, maar ik had mij nog niet verdiept in de service. Sure, ik wist wat Netflix was, maar wist niet 100% hoe het nu juist werkte. Of toch niet tot de bewuste vakantie in San Francisco, en sindsdien, I’m a believer!

Tijdens mijn verblijf in de States was ik te gast bij een jong Amerikaans koppel, Zara en Matt. Matt werkt voor een .net start-up in de Valley, en is volledig op de hoogte van all things digital. Zo had hij zelf een mooi mediacenter opgezet, met de woonkamer als epicentrum. Zijn PC was verbonden met zijn flatscreen, en op deze PC, je raadt het nooit, stond Netflix geïnstalleerd :).

Zoals het de western hospitality betaamt, kreeg ik ook meteen voorgesteld om uitgebreid gebruik te maken van dit mediacenter en dus ook van hun Netflix diensten. 

Vanaf de eerste kennismaking met de UI (User Interface) was ik verkocht! Alles werkte super eenvoudig; geen nodeloos 5+ keer klikken vooraleer je een serie kan kijken, meteen een pop-up review schermpje als je over de naam van een film hovert en alles is intuïtief en gestructureerd opgebouwd. Daarnaast was het aanbod aan series en films ook echt overweldigend. You name it, they got it. Toen ik hoorde dat dit alles voor een slordige ‘8 bucks’ (een kleine 6 euro/maand) beschikbaar was, wou ik dit meteen ook bij mij thuis, in België.

Na wat googelen, kwam ik echter tot de vaststelling dat Netflix nog niet in België beschikbaar is. Men spreekt wel van een nakende lancering, maar zelfs dan zou het aanbod aan films en series belange niet zo uitgebreid zijn als in de States. Dit laatste is nu net ook 1 van de belangrijkste koopargumenten voor dit type van diensten. Toegegeven, we hebben op dit moment al ‘Rex & Rio’ (2 Telenet producten) hier bij ons, maar dit kost pakken meer dan Netflix en het aanbod is pakken kleiner…There are better deals ;). 

Bon, terug naar het punt dat Netflix nog niet beschikbaar is in België. Ik nam geen genoegen met dit eerste antwoord. There just had to be a way om die Netflix goodies bij mij thuis te krijgen, en you’ll never guess, there is!
Even better, de eerste maand Netflix uitproberen is volkomen gratis. Mocht je dus toch niet overtuigd zijn van de service, kan je nog altijd gratis uitstappen. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn :p.

Nu to the point. Lees hieronder de te volgen stappen om ook te kunnen genieten van de Netflix diensten. Het vraagt absoluut geen IT kennis om dit voor elkaar te krijgen, enkel wat geduld en concentratie. 

Afhankelijk van je apparaat zijn de stappen een beetje anders. Ik leg het hieronder uit voor Mac computers. Wens je uitleg voor Windows, Android en iOS, aarzel niet om mij te contacteren of te reageren hieronder.

 1. Open Systeemvoorkeuren
 2. Open Netwerk
 3. Kies je netwerk in de lijst aan de linkerkant (i.e. Wi-Fi or Ethernet)
 4. Klik op de Geavanceerd knop in het scherm (rechts beneden)
 5. Kies de DNS tab (3e knop bovenaan)
 6. Voeg onderstaande DNS IP adressen toe in de lijst DNS-servers via de + knop links beneden
 7. Eerste DNS IP adres is 69.197.169.9
 8. Tweede DNS IP adres is 192.95.16.109
 9. Sleep deze 2 DNS IP adressen naar de bovenkant van de lijst (als nodig)
 10. Klik op de OK knop
 11. Klik op de Pas toe knop
 12. Herstart je Mac
 13. Bezoek volgende check pagina om na te gaan indien de dienst (tunir) geactiveerd is (http://tunlr.net/status/)
 14. Ga vervolgens naar netflix.com en maak een account aan
 15. Volg de stappen op de site van Netflix
Hé voila. Deze eenvoudige stappen zouden je toegang moeten geven tot de Netflix diensten. Hope you enjoy! 

Ludwig
Vorig artikel

Er zijn geen vorige artikels.

Plaats reactie

netflix-toegankelijk-in-belgi