Scroll to top

Top

Geen reacties

Hoverbikes | Het werk van LEGO, BMW en Russen

Gepost op 23/02/2017
Hoverbikes | Het werk van LEGO, BMW en Russen

Collega Ludwig vertelde nog maar net dat Dubai zijn taxidrones krijgt en een Russische start-up wil dat alweer overtreffen met hoverbikes. Hoversurf presenteerde deze week zijn eerste eenpersoonsvliegtuig. De Scorpion-3 gebruikt het principe van quadcopters maar heeft genoeg kracht om een persoon in de lucht te tillen. Die persoon krijgt gewoon twee joysticks in handen om zelf naar lieve lust rond te vliegen. Ingebouwde veiligheidssystemen controleren en beperken wel de hoogte en snelheid om pijnlijke ongelukken te voorkomen.

Voorlopig ziet Hoversurf hun Scorpio-3 eerder als iets voor extreme sporters eerder dan een echt vervoersmiddel. Ze geven wel aan dat ze op termijn ook willen kijken hoe deze technologie onder andere het fileprobleem aanpakt.

Niet enkel deze inventieve jongens van Hoversurf werken aan een hoverbike. Ook een samenwerking tussen BMW en verrassend genoeg LEGO lijkt resultaten op te leveren. Het begon allemaal met LEGO Technic set 42063, ook wel gekend als de BMW R 1200 GS Adventure. Dit model is een vrij accurate weergave van een BMW R 1200 GS, nog steeds met wielen op de grond dus. Elke LEGO Technic set krijgt echter ook een alternatief model dat je kan bouwen en dat is waar het interesant wordt. De designers van LEGO vonden er niet beter op dan dat alternatieve model een hoverbike te maken.

Het BMW Motorrad team werd enthousiast vanm dit concept en gaf het door aan de BMW Junior Company Munich. Dit is een apart gedeelte dat werkt aan innovatieve projecten binnen BMW. Lang hadden ze niet nodig voor ze met de Hover Ride Design Concept op de proppen kwamen. Het ziet er geweldig uit, “hoveren” zit er voorlopig nog niet in wel.

Ik krijg alvast een warm gevoel over de toekomst bij het zien van deze hoverbikes. Ze zweven ten minste, daar kunnen de hoverboards van 2015 nog iets van leren…

Bram Vandewalle

Plaats reactie

hoverbikes-het-werk-van-lego-bmw-en-russen