Scroll to top

Top

1 reactie

Hoogtepunten van CES2014

Gepost op 10/01/2014
Hoogtepunten van CES2014

Cars, tvs, wearables en e-health

CES2014 eindigt vandaag. Het waren weer 4 crazy dagen gevuld met tech dat het komende jaar/de komende jaren nog concreter en tastbaarder zal worden.

Zoals de titel van het artikel wellicht al doet vermoeden, zijn er toch een aantal hoogtepunten op CES2014. Na het lezen van deze post, weet je wat technologie met ons van plan is in 2014 en wat je zeker in de gaten moet houden.

Cars

CES2014 zal onder andere de geschiedenis in gaan als de editie waar de auto-industrie en de technologie-industrie dichter bij elkaar komen. Heel wat automerken, waaronder Toyota, BMW, Audi en Ford, integreren vooral mobiele besturingssystemen in hun wagens. Een concreet voorbeeld is de integratie van een android tablet in de toekomstige ‘tech’ wagens van Audi. Maar het gaat verder dan dat. Google heeft ook een partnership gesloten met General Motors, Audi, Honda, Hyundai en Nvidia, met als gemeenschappelijk doel het integreren van het Android platform in auto’s in 2014, het zou dus allemaal best snel kunnen gaan!

TVs

Een ander duidelijk te erkennen highlight van deze CES editie zijn de TVs. Dit zowel op vlak van hardware als op vlak van software. Zo komen verschillende grote TV producenten, waaronder LG en Samsung, met 4K en zelfs 8K televisies op de markt. 4K en 8K is de evolutie in schermresolutie. Waar nu de meeste TVs 2K zijn, ook wel gekend als HD, zullen toekomstige TVs 4K en 8K resolutie hebben. Dit laat onder meer nog grotere schermen toe, zonder te moeten inboeten op vlak van beeldkwaliteit. Een andere hardwarematige evolutie zijn de ‘curved’ TVs, wat eigenlijk inhoudt dat het scherm niet langer plat is, maar gebogen kan zijn. Dit allemaal om de film en serie belevenis to the next level te tillen.
Softwarematig zien we opkomst van TV besturingssystemen. Vooral LG heeft hier een aandeel in met hun lancering van webOS, het ten dode opgeschreven besturingsysteem van Palm, op hun nieuwe reeks televisies. Zou de revival van webOS nog mogelijk zijn? Het ziet er alvast heel netjes uit!

Wearables

Ja hoor, de toekomst van ‘normale’ armbanden of uurwerken lijkt onzeker te worden. Heel wat merken smijten zich op het ‘wearable’ segment. Dit is (nu nog) de verzamelnaam voor de smartwatches en de e-health devices die je rond je pols kan dragen. Pebble came big met de lancering van de nieuwe #Pebble steel (waar wij trouwens eentje van hebben kunnen bemachtigen #booya). Hiermee lijkt meteen ook het besef te zijn gekomen dat ‘wearables’ aan bepaalde esthetische eisen zullen moeten voldoen, willen ze slagen. De mode-industrie en de tech-industrie slaan ook de handen in elkaar om ‘Design as a function’ meer en meer een plaats te geven bij de ontwikkeling van wearables!

E-health

Technologie lijkt ons ook meer en meer te kunnen helpen om ons lichaam (en onze geest) gezond te houden. Op  CES2014 lanceerden zowel kleine als grote spelers e-health devices. LG komt op de markt met de Lifeband, Epson met de Pulsense, Jaybird met de Reign en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Next to this, worden ook andere type e-health devices gelanceerd, zo zien we een slimme tennisracket en een sensor die je zou moeten helpen je golfkunsten te verbeteren. Sport & technology, it’s a match ;).

 

Zo, dit waren de 4 grote categorieën die CES2014 vorm gaven. Natuurlijk gebeurde hiernaast nog heel wat meer op het congres. Zo komt 3D printen ook dichterbij consumententoepassing, krijgt gaming ook een virtual reality dimensie met de nieuwe Oculus Rift Crystal Cove en zien we ook laptops die native 2 besturingssystemen hebben…

Ludwig

Plaats reactie

hoogtepunten-van-ces2014