Scroll to top

Top

Geen reacties

De Honor 9 | De democratische luxe smartphone van 2017

Gepost op 19/10/2017
De Honor 9 | De democratische luxe smartphone van 2017

Hier in België is het merk Honor nog niet zo gekend en dat is een zonde! Dit sub-merk van Huawei focust zich op online markten en is sinds 2015 ook in Europa aan het doorbreken. In juni kwam hun laatste topmodel op de markt: de Honor 9. Met 1 millioen verkochte exemplaren in de eerste maand, meteen al een voltreffer. Hoog tijd om deze Chinese topper eens onder de loep te nemen!

Ontwerp

Met zijn glanzend metalen achterzijde valt de Honor 9 meteen op! In combinatie met het gebogen glas aan de voorkant vormt dit een naadloos ontwerp. De smartphone ziet er mooi en afgewerkt uit.

De vingerafdruklezer die bij zijn voorganger nog centraal op de achterkant zat, is nu geïntegreerd in de centrale knop vooraan. Deze werkt echt heel vlot. Tijdens onze testen las de Honor 9 altijd van de eerste keer onze vingers correct, een puike prestatie! Zeker in vergelijking met andere duurdere toppers die er ofwel in slagen om de vingerafdruklezer slecht te plaatsen ofwel een slecht contact in te bouwen.

Bovenaan, al valt het niet echt op, vind je een infrarood afstandsbediening. Dit laat toe om andere toestellen (denk bijvoorbeeld aan jouw dvd-speler of TV) te bedienen. Het instellen hiervan gebeurt grotendeels automatisch en wat je exact wel of niet kan, hangt af van het andere toestel. Hoewel het nut ervan beperkt is voor de meeste gebruikers, is het iets leuk om dit als extraatje te krijgen!

Camera

Ook hier krijg je de nieuwste technologie rechtstreeks uit de doos. Met een dual-camera van respectievelijk 20 en 12 MP kan je prachtige foto’s nemen. De dual-camera zorgt ervoor dat je een beter dieptezicht hebt in de foto’s. Dit laat ook toe om in hoge 4K-resolutie te filmen. Daarnaast biedt de camera ook leuke toevoegingen zoals 360°-beelden. Door bewegende foto’s te nemen krijg je knappe effecten. Bij het bekijken kan je rondom de fotograaf zien door je toestel in de gewenste richting te bewegen. De dual-camera heeft ook een tweedelige flitser. Dit zorgt ervoor dat je ook in donkere omgevingen heel mooie foto’s kan nemen met deze Honor 9.

Geen gebrek aan selfieshots met een 8 MP flitser aa de voorkant. Alle lenzen geven beelden van hoge kwaliteit, ook bij het zoomen. Van de selfiecamera hadden we wel op iets beter beeld gehoopt voor foto’s die binnen genomen worden. Soms hebben die shots last van over- of onderbelichting. Dit probleem zou echter met een toekomste software update kunnen verholpen worden.

Wat je nog wil weten over de Honor 9

De Honor 9 bevat zo goed als alle nieuwe technologiën die je van een hedendaags apparaat verwacht. We hebben het dan over de laatste wifi-, NFC-, GPS- en bluetooth-standaarden, lichtsensor, gyroscoop, nabijheidssensor en zo kunnen we wel nog eventjes verder gaan.

Ook het werkgeheugen, opslaggeheugen, en de rekenkracht zijn wat we verwachten van een topmodel. Je kan in dit toestel ook met een tweede SIM-kaart uitrusten of het opslaggeheugen uitbreiden met een microSD-kaart. Wat voor een leuke variatie zorgt in een smartphonewereld waarin uitbreidbaar geheugen en dual-sim functies veel te weinig aangeboden worden. Let wel: Je kan niet beide tegelijk plaatsen! Maar bon, kiezen is altijd een beetje verliezen.

Voor randapparatuur en opladen gebruik je de USB-C aansluiting. In vergelijking met sommige andere merken, behoudt Honor nog de hoofdtelefoonaansluiting, wat veel gebruikers zeker zullen appreciëren.Geen nodeloos geklungel met een overbodige dongle.

Honor 9

Honor 9 kleuren combinaties

 

De high-end functionaliteiten en de luxe-uitvoering van de Honor 9 vertalen zich echter niet in een hoge prijs, en dat zet dit model in een unieke positie. Dergelijke aantrekkelijke prijssetting zagen we hiervoor enkel maar bij het merk OnePlus, dat sedert kort privacy gewijs onder vuur ligt. Het is voor de consumenten dus zeker goed nieuws dat merken die betaalbare smartphones met topprestaties maken, verder aan populariteit winnen in Europa. Het feit dat Huawei achter Honor zit, zorgt eigenlijk ook voor instant vertrouwen.

Iets voor jou?

Hoewel het merk Honor nog niet zo gekend is, is het wel degelijk een kwaliteitsmerk. Dit nieuwe paradepaardje bevat alle nieuwste technologiën en functionaliteiten, en vergelijkt zich zo met de top-modellen van andere merken. Daarnaast ziet en voelt het toestel ook als een luxe-editie. Toch is de Honor 9 merkbaar goedkoper dan zijn tegenhangers, wat hem heel aantrekkelijk maakt voor wie een toestel met goede prijs/kwaliteit-verhouding zoekt. Wat zeggen we, voor de doorgedreven rationele koper zou dit wel eens het toestel kunnen zijn met de BESTE prijs/kwaliteitsverhouding op de markt.

Je kan de Honor 9 voor 429 Euro scoren bij onze vrienden van Coolblue. De reviews lezen zal je alleen maar verder overtuigen van de kwaliteit van deze smartphone!

Kristof Pinnoo

Plaats reactie

de-honor-9-de-democratische-luxe-smartphone-van-2017