Scroll to top

Top

Geen reacties

Hoe Artwizz mij klaarstoomt voor de nieuwe MacBook Pro - Technologium

Gepost op 30/11/2016
Hoe Artwizz mij klaarstoomt voor de nieuwe MacBook Pro

Onlangs werden de nieuwe MacBook Pro modellen aangekondigd door Apple. Naast de opmerkelijke toevoeging van een Touch bar en Touch ID viel het iedereen ook op dat Apple maximaal inzet op USB-C. Ik heb mij meteen zulk een model besteld, maar hoe bereidt Artwizz mij voor op de komst van een laptop met slechts 1 type poort?

Adapters

Dat Apple kiest voor de moderne USB-C poort met Thunderbolt 3 ondersteuning kunnen we alleen maar toejuichen. Het is in mijn ogen dan ook de poort van de toekomst met zijn multifunctionaliteit en symmetrische vorm. Het probleem is echter dat Apple kiest voor de radicale switch. Waar andere fabrikanten nog steeds HDMI en gewone USB-A poorten voorzien, houdt Apple het bij 4 USB-C exemplaren.

Kabels Artwizz

Wie voorlopig nog graag zijn huidige apparatuur gebruikt in combinatie met de MacBook Pro zal dus moeten kiezen voor adapters. Dankzij Artwizz, een Duitse fabrikant van allerlei accessoires, kan ik echter zonder zorgen wachten op de levering van mijn gloednieuwe MacBook Pro. In hun gamma kan je allerlei soorten terugvinden. Bijvoorbeeld USB-C naar USB-C, aangezien meer en meer Android smartphones dezelfde standaard ondersteunen. Daarnaast beschikken ze ook over dongles naar gewone USB-A en HDMI. Het leuke is dat je de kleur ervan kan aanpassen aan de kleur van je MacBook.

Opladen

Voor het opladen zelf is er de USB-C Power Plug met 24W output. Deze wordt aangeraden om te gebruiken met een 12″ MacBook. De aluminium lader wordt gevoed door een ongeaarde stekker. Tegelijk kan hij een MacBook via USB-C en een smartphone via USB-A van stroom voorzien. Je kan ook proberen om je nieuwe MacBook Pro ermee op te laden, maar hou er dan rekening mee dat dit veel langer kan duren dan met de standaard Apple lader van 87W output. Volgend jaar komt Artwizz met een veel krachtigere power plug speciaal voor de hongerige MacBook Pro.

Bescherming

Natuurlijk neem je die grijze parel niet zomaar mee in je tas vol sleutels en scherpe voorwerpen. Die brok metaal verdient een degelijke bescherming die even stijlvol is als de laptop zelf. Ook hiervoor heeft Artwizz de nodige materialen. Hun neoprene hoesjes met zachte stof aan de binnenzijde is beschikbaar voor alle maten MacBooks en in verschillende kleuren. Voor Voorts, als je dan toch al die adapters en kabels moet meezeulen dan kan je zelfs een bijpassend kabelzakje kopen.

sleeves-kleuren

Bram Vandewalle

Plaats reactie

hoe-artwizz-mij-klaarstoomt-voor-de-nieuwe-macbook-pro-technologium