Scroll to top

Top

Geen reacties

Hier komt de Technologium bot

Gepost op 07/06/2016
Hier komt de Technologium bot

Ja dat lees je goed, en we hebben het dan eigenlijk niet (meteen) over robots zoals we die kennen uit films zoals I Am Robot of Ex Machina. Neen, hier hebben we het over de nieuwe generatie messenger applicaties die intergraal leven op mobiele apparaten.

Wat is nu de link tussen messenger applicaties en bots zou je kunnen denken? Wel, als je kijkt naar de enorme groei (in populariteit) van applicaties zoals WhatsApp, Viber, Facebook Messenger, en iMessage, dan wordt het al een pak duidelijker. Stel je voor dat je als bedrijf in dialoog kan gaan met de consument, net zoals vrienden met elkaar chatten binnen met een app. In plaats dat de consument naar je website moet surfen en een mailtje moet sturen, kan hij informatie opvragen binnen de messenger applicatie en in contact komen met werknemers van het bedrijf binnen diezelfde omgeving.

Facebook Messenger

De applicatie die vandaag zonder enige twijfel het voortouw neemt binnen de ‘autobotisering’ is Facebook Messenger. Dankzij recente aanpassingen kon je al een Über bestellen en betalingen doen via de app, maar sinds F8, de Facebook developer conferentie, kan je nu ook chatten met bots. Heel wat developers zijn sedertdien volop gestart met het experimenteren en het vinden van nieuwe applicaties en plugins voor de bots. De community is relatief groot, dus verwacht je zeker aan veel vooruitgang op korte termijn.

Bankieren met een Bot

We zien heel veel toepassingsmogelijkheden van bots binnen Facebook Messenger. Voorbeeld van de bancaire context. Hoe ‘lastig’ is het vandaag niet om een overschrijving te doen via de mobiele app van je bank. Al die stappen zouden kunnen vervangen worden met een Bank Bot. Stel je voor dat je binnen Facebook Messenger aan je Bank Bot kan vragen om de huur te betalen aan de hand van een eenvoudig zinnetje. Of dat je kan vragen om meer te weten over een hypothecair krediet, en dat de Bank Bot prompt met een link antwoordt naar een wegpagina of een een StoryMe video.

De Technologium Bot

Natuurlijk konden we niet wachten om met bots te experimenteren. En dit heeft, je raadt het nooit, geleid tot de eerste versie van de Technologium Bot. Onze digitale vriend kan nog niet alles wat we willen, maar het gaat de goeie richting uit. In de komende dagen en weken zullen er nieuwe functies bijkomen. Wat onze Bot nu al kan is

  • Je de weg wijzen tussen de verschillende types van informatie op de site
  • Je helpen bij het vinden van informatie over gadgets, tech concepten en tech startups via zoektermen
  • Je begeleiden doorheen het proces om deel te worden van onze crew
  • Je informeren over de verschillende tech events op ons platform

Onze Technologium Bot binnenhalen, kan hier. We kijken er naar uit om te horen wat je van onze Bot vindt en welke extra functionaliteit jij graag geïntegreerd zou zien!

Bot

Ludwig

Plaats reactie

hier-komt-de-technologium-bot