Scroll to top

Top

Geen reacties

Geen dure navigatiekosten meer dankzij de Nokia HERE app

Gepost op 28/04/2015
Geen dure buitenlandse navigatiekosten meer dankzij de Nokia HERE app

Op vakantie met de wagen maar geen ingebouwde GPS? Normaal zouden we onze smartphone nemen en een gebruikelijk navigatiesysteem opstarten dat jammer genoeg data verbuikt. Dit kan uiteraard zorgen voor onprettige verrassingen op het einde van de maand. Ook al dalen de roaming tarieven langzaam maar zeker, een trip naar Spanje met je smartphone GPS kan al gemakkelijk een gepeperde rekening opleveren. Sinds vorige maand is er een alternatief dat we kunnen gebruiken, de offline GPS, HERE.

HERE is een navigatiesysteem dat in 2012 door NOKIA ontwikkeld werd voor hun Windows smartphones. Later na de lancering was het even op Apple toestellen beschikbaar, maar werd al snel terug uit de App store gehaald. Apple dacht immers dat deze applicatie niet zou kunnen tippen aan de gebruikservaring van IOS7 (dit bleek later een foute beslissing te zijn).

Applicatie en kaarten downloaden

Recentelijk is de HERE app (+-32 MB) terug beschikbaar voor zowel Android als IOS. Het voordeel is dat de kaarten op voorhand kunt gedownload worden via wifi of een nationaal data netwerk, dit zorgt voor minder of eventueel zelfs GEEN extra kosten. Ook zijn de kaarten zeer uitgebreid, het betreft dus zeker geen goedkoop afkooksel van Google of Apple Maps. De HERE navigatie kan weergegeven worden in zowel satelliet view als transit mode. Er kan eveneens een optie toegevoegd worden om het verkeer te monitoren (zelfs offline!), inclusief de snelheidslimieten in bepaalde zones voor de verkeersduivels onder ons ;).

Hoe navigeren?

Om ergens naartoe te rijden kan je zowel een exact adres opgeven alsook een zoekterm zoals bijvoorbeeld ‘pizza’. De applicatie zal je in dit laatste geval navigeren naar de dichtstbijzijnde locatie waar pizza te verkrijgen is. Wanneer je de locatie ingegeven hebt, kan je kiezen tussen openbaar vervoer, te voet of met de wagen. Afhankelijk van je keuze zal de optimale route berekend worden. Zeer vergelijkbaar met de Google Maps applicatie, maar deze zal (dure) data verbruiken in tegenstelling tot HERE die volledig offline functioneel is.

Schermafbeelding 2015-04-28 om 21.57.27

Registratie is eenvoudig en kan zowel met je Facebook account als met je e-mail adres. Laat ons zeker weten wat jouw ervaringen zijn met de HERE app.

Christophe Havermans

Plaats reactie

geen-dure-navigatiekosten-meer-dankzij-de-nokia-here-app