Scroll to top

Top

Geen reacties

Haven houdt je deur op slot zonder sleutels

Gepost op 29/03/2014
Haven houdt je deur op slot zonder sleutels

In een wereld waar we binnenkort met onze smartphone zullen betalen (Apple Pay & Google Wallet) en waar onze auto’s zichzelf kunnen besturen (Tesla, Mazda, Toyota) zijn sleutels zoals we ze vandaag kennen wel heel ouderwets. De Amerikaanse start-up Haven heeft zich over het probleem gebogen en heeft een zeer innovatief alternatief bedacht. Met Haven heb je geen sleutels noch sloten nodig.

Haven gebruikt technologie om je leven simpeler en veiliger te maken

Zoals je op de foto kan zien is Haven een toestel waarvan een deel aan de vloer bevestigd is en een ander deel onderaan de deur. Om de deur te openen gebruik je de speciaal voorziene applicatie van Haven zonder geen sleutels. De oplossing zou veel veiliger zijn omdat het veel moeilijker is om de deur te forceren. Voor de kinderen of in het geval dat je jouw smartphone niet op zak zou hebben, is er een kleine sleutelhanger, die de deur opent eenmaal je dicht bij de deur bent. Deze technologie werd in het verleden al gebruikt door Renault om auto’s te ontgrendelen.

1403146002268

De applicatie van Haven heeft tal van zeer handige toepassingen, zo kan je tijdelijke toegang verlenen aan vrienden of familie. Je kan ook de deur op afstand openen of sluiten en je hebt een geschiedenis van wie het slot geopend of gesloten heeft.

Haven is het zoveelste voorbeeld van hoe technologie ons leven vandaag en in de toekomst gaat vergemakkelijken en veiliger maken. Het product is nog maar een prototype, maar in september is er een Kickstarter campagne waar je er het kan bestellen.

Stay Tech’d!

Antoine Smets

Plaats reactie

haven-houdt-je-deur-op-slot-zonder-sleutels