Scroll to top

Top

Geen reacties

Harvard ontwerpt de klasruimte van de toekomst

Gepost op 15/12/2015
Harvard ontwerpt de klasruimte van de toekomst

De manier waarop we kennis aanleren is helemaal aan het veranderen dankzij het internet. Zo worden MOOCs elke dag populairder. MOOC staat voor Massive Open Online Course. Kort samengevat zijn dit gratis online lessen die door tien duizenden studenten gevolgd worden. Eén van de beperkingen van deze online cursussen is de afwezigheid van interactiviteit. Harvard heeft met HBX Live geprobeerd het beste van beide werelden te combineren.

60 studenten interageren live met elkaar via de HBX Live studio

Er zijn twee grote verschillen tussen MOOCs en het nieuwe HBX live concept. Ten eerste zijn de klassen beperkt tot een zestigtal studenten en ten tweede worden de lessen live gevolgd. Bij MOOCs kan je op je eigen ritme de lessen volgen (geen vaste lesuren) en worden de lessen door tienduizenden of zelfs honderdduizenden studenten gevolgd. Door de lessen te beperken tot een zestigtal studenten wordt er interactiviteit gecreëerd tussen studenten en leerkracht. In de onderstaande promotie video krijg je te zien hoe het allemaal in zijn werk gaat.

HBX Live is een groot succes vergeleken met andere alternatieven

Harvard is een paar maanden geleden begonnen met een proefcursus via HBR live en het is meteen een schot in de roos. Het percentage studenten dat de cursus afwerkt ligt veel hoger dan bij andere online alternatieven. Een factor die een grote rol speelt bij het verhogen van de interactiviteit  is het live aspect van het lesgeven. Hieronder kan je op de infographic verschillende statistieken terugvinden.

Courses_HBX_V3

Het aantal cursussen dat aangeboden wordt is nog beperkt en duur (ongeveer 1500 Dollar). Maar als dit concept van lesgeven aanslaat, kunnen we tal van goedkopere alternatieven verwachten.

 

Stay tech’d!

Antoine Smets

Plaats reactie

harvard-ontwerpt-de-klasruimte-van-de-toekomst