Scroll to top

Top

Geen reacties

Handpresso Auto | Eindelijk koffie in de file

Gepost op 13/02/2017
Handpresso Auto | Eindelijk koffie in de file

Een snelle blik op de wegenkaart vertelt me het gebruikelijke maandagochtendverhaal: files. Overal files. Jup, we hebben eindelijk een discipline gevonden waar ons Belgenlandje bij de top behoort. Al de filerijden vreet aan een mens en gelaas blijft het voor het gros van ons nog even wachten op de zelfrijdende auto. Tot dan is de Handpresso Auto misschien wel de perfecte oplossing.

De Handpresso Auto is een beker die niet geheel toevallig in je bekerhouder in de wagen past. Je sluit hem aan op de 12V-aansluiting en twee minuten later heb je een vers gebrouwen espresso. Dat is ten minste als je op voorhand de tank gevuld heb met water natuurlijk.

De koffiekenners weten dat een espresso gemaakt wordt door heet water onder hoge druk door gemalen koffiebonen te persen. De Handpresso Auto doet aan maar liefst 16 bar (dit is 16 keer de atmosferische druk op zeeniveau). De aanvaarde norm is 8,8 bar, dus zit wel snor. Voor de koffie zelf kan je kiezen tussen gemalen koffie en speciale pods.

Druk op start en na enkele minuten is je espresso opgewarmd tot 93 graden Celcius en klaar voor consumptie. Je drinkt wel niet rechtstreeks uit de Handpresso: je giet deze uit in een mok. En daar zie ik wel wat problemen: je wil niet dat ik 93 graden warme espresso begin uit te gieten terwijl ik ook nog eens keurig aanschuif in de file. Daar komen ongelukken en plekken op mijn interieur van. Uiteraard raadt Handpresso zelf aan om dit hele proces niet al rijdend te ondernemen.

Dus om samen te vatten: met de Handpresso Auto kan je langer slapen, verse espresso’s zetten in de wagen en ruikt je auto ook nog eens bijzonder lekker. Het concept zit alvast snor, hopelijk de smaak ook. De Handpresso Auto kost je ergens rond de 150 euro en is van Franse makelij. Voor de mensen die liever geen espresso hebben: ook Senseo biedt inmiddels een model voor in de wagen aan.

Bram Vandewalle

Plaats reactie

handpresso-auto-eindelijk-koffie-in-de-file