Scroll to top

Top

Geen reacties

Hack Belgium | Help jij om België opnieuw uit te vinden

Gepost op 12/04/2018
Hack Belgium | Help jij om België opnieuw uit te vinden

Binnen een dikke twee weken is het zover. Voor het tweede jaar op rij wordt er tussen 26 en 28 april serieus wat gehackt in Tour & Taxis te Brussel. Het ganse opzet van al dat hacken? Een beter België mogelijk maken via samenwerking tussen verschillende belanghebbenden. Meer dan 1000 mensen zullen gedurende Hack Belgium niet minder dan 12 maatschappelijke uitdagingen aanpakken gesteund door een tiental technologieën.

Er staan eveneens meer dan 140 workshops gepland die in goede banen zullen worden geleid door een 200-tal experts met diverse achtergronden. Als we ons alleen al op de nummers baseren, dan belooft het alvast de moeite te worden gedurende het driedaagse event.

Hack Belgium 2017

De eerste editie was alvast een succes. Na Hack Belgium 2017 zagen 13 projecten het levenslicht die door de gevormde groepjes verder werden uitgewerkt. De organisatoren maken dan ook heel duidelijk dat Hack Belgium verder gaat dan de driedaagse happening zelf. Het is de bedoeling dat het event de nodige energie, passie, kennis en samenwerking aanbrengt om een project op te starten en dat de participanten na Hack Belgium het project verder doen groeien. De nodige support om dat mogelijk te maken wordt ook voorzien via, onder andere, het netwerk van partners die meehelpen aan Hack Belgium.

Zo lanceerden Brussels Aiport en de technologie firma IBM na Hack Belgium 2017 het ‘Bruce Pepper’ project. In concreto wijst een robot van de technologie gigant Softbank passagiers op Brussels Airport de weg, kan de robot boarding passen scannen en helpen met allerhande praktische informatie.

Hack Belgium 2018

Om het succes van de vorige editie te overtreffen, worden alle registers open getrokken voor Hack Belgium 2018.

Tijdens de eerste dag ligt de focus op ontdekking. De participanten zullen de meer dan 12 geïdentificeerde uitdagingen en 10 aanwezige technologieën beter leren kennen. Daarnaast zal er ook ruimte voorzien worden om elkaar beter te leren kennen en de nodige samenhorigheid te bouwen.

Tijdens de tweede dag wordt alles voorzien om een idee verder uit te broeden en de praktische toepassingen hiervan te ontdekken. Er worden eveneens allerhande tools aangebracht om het initiële idee vorm te geven, tastbaar te maken, te testen en feedback te bekomen.

Tijdens de derde dag gaan de steigers omhoog om de verschillende projecten levensvatbaar te maken en te houden na Hack Belgium. De verschillende groepen krijgen de kans om hun project voor te stellen aan experts en andere aanwezigen. Er kunnen ook mogelijke samenwerkingen worden opgezet met de vele partners van Hack Belgium om te garanderen dat de projecten verder worden uitgewerkt na het driedaagse event.

Interesse om deel te nemen

Mocht het je wat lijken om deel te nemen aan Hack Belgium 2018, dan kan je via de officiële website meer informatie bekomen. Daarnaast kan je daar ook tickets bestellen en meer leren over de uitkomst van Hack Belgium 2017!

Plaats reactie

hack-belgium-help-jij-om-belgi-opnieuw-uit-te-vinden