Scroll to top

Top

Geen reacties

De GT-R drone: slimme marketingtruc en staaltje vernuft

Gepost op 01/07/2016
De GT-R drone: slimme marketingtruc en staaltje vernuft

Nissan brengt een nieuwe editie uit van hun GT-R. Om die lancering wat kracht bij te zetten moeten ze gedacht hebben dat een stunt met een vernuftige drone een goede zet zou zijn. Ik alleszins vind het een geslaagde poging. Ook omdat het toont dat de evolutie in het drone-landschap amper te volgen lijkt.

Iets waarvan ik tot voor kort nog niet op de hoogte van was zijn de zogenaamde drone races. Er worden officiële wedstrijden gehouden die zelfs nu al uitmonden in een World Drone Prix. De eerste editie is achter de rug en Luke Bannister mag zich de winnaar prijzen. Waarom zeg ik dit? Omdat Nissan voor de nieuwe uitgave van zijn GT-R op zoek was naar een dronepiloot die behendig genoeg was om de nieuwe auto bij te houden (het racebeest gaat van 0-100 km/u in 1.3 seconden).

De GT-R Drone: een staaltje vernuft

Er was nog één probleempje: er bestond nog geen drone die zo snel ging. Luke Bannister en zijn team Tornado X Blades Racing hebben dan ook in samenwerking met Nissan een drone ontwikkeld die dezelfde acceleratie aankan.“De quadcopter is uitgerust met vier 2000kV XNova motoren en heeft een Sky-Hero quadcopter frame met behuizing” en kan een acceleratie aan van 0 tot 100 km/u in 1.3 seconden dankzij een speciale race-tuning-configuratie. Super knap werk dat resulteert in onderstaand filmpje.

 

Thomas Verhoef

Plaats reactie

de-gt-r-drone-slimme-marketingtruc-en-staaltje-vernuft