Scroll to top

Top

4 reacties

De GROHE Sense en de Sense Plus | Kleine sensoren vermijden het ergste

Gepost op 26/08/2017
De GROHE Sense en de Sense Plus | Kleine sensoren vermijden het ergste

Een breuk van een leiding, het overlopen van dakgoten, huishoudapparaten die falen of het insijpelen van water door het dak; allemaal situaties waarbij de woonst potentieel veel schade kan oplopen. Ook een langdurige blootstelling aan een te hoge vochtigheid breekt traag maar zeker muren en vloeren af. De helft van de huishoudens in Europa heeft ooit al te maken gehad met waterschade en maar liefst 93% van de gevallen konden vermeden worden. Om deze waterschade te voorkomen komt GROHE met een nieuw productgamma op de markt.

De GROHE Sense en GROHE Sense Plus

De twee design sensoren met de bijhorende app hebben verschillende functies:

  • De vochtigheid meten: via de app kan je zeer gemakkelijk de vochtigheid meten en analyseren.
  • De temperatuur meten: dit is zeer handig in de winter om op tijd in te grijpen in het geval van vriesweer.
  • Een alarmeringsysteem: indien de sensoren water detecteren gaat een alarm (piepend geluid) af. Er wordt ook een e-mail verstuurd om de bewoners te informeren. Op de sensor zelf zal een rood lampje gloeien.

Het verschil tussen de GROHE Sense en de GROHE Sense Plus versie is dat de laatsvernoemde niet op batterijen werkt maar verbonden is met een stopcontact. Indien er water gedetecteerd wordt, zal de GROHE Plus blijven piepen tot de bewoner de sensor uitzet. Bij de basis versie zal de sensor maar één uur piepen.

Een snelle instalatie via de handige GROHE Ondus applicatie

Je kan via de app op een paar minuten de sensor verbinden met je Wi-Fi. Een paar zaken waar je moet op letten tijdens de installatie:

  • Op een gegeven moment moet je jouw smartphone verbinden met de sensor via het Wi-Fi netwerk van de sensor. Belangrijk is dat je dataverbinding (4G) dan ook aanstaat.
  • Het paswoord voor de connectie met de sensor staat op de achterkant van de sensor

Er zijn verschillende plekken waar de sensor geplaatst kan worden; in de badkamer of de kelder om de vochtigheid in het oog te houden, naast de wasmachine of onder de keukengootsteen om op tijd in te grijpen in geval van lekkage.

Je kan de sensoren online kopen, de GROHE Sense is verkrijgbaar vanaf 59,99€ de GROHE Sense Plus vanaf 99,99€.

Ook interessant is de GROHE Sense Guard. Deze slimme waterbestuurder wordt direct geplaats op de hoofdwaterleiding door een profesionele installateur. De GROHE Sense Guard kan lekken detecteren en men kan vanop afstand de watertoever afsluiten.

 

Antoine Smets

Plaats reactie

de-grohe-sense-en-de-sense-plus-kleine-sensoren-vermijden-het-ergste