Scroll to top

Top

Geen reacties

Online Harvard diploma - Technologium

Gepost op 10/04/2014
Online Harvard diploma

Het concept van de MOOC breekt door in België

Ooit al gehoord van MOOCs? Dit staat voor Massive Open Online courses. Een ingewikkeld woord voor iets heel simpel, namelijk online lessen volgen. Dit is allemaal mogelijk dankzij de moderne technologie. Nu zijn zelfs alle Amerikaanse topuniversiteiten op de kar gesprongen. De Harvards en Stanfords van deze wereld bieden allemaal hun top cursussen op het internet aan en dit is allemaal gratis!

In de praktijk

In de praktijk gaat het als het volgt in zijn werk; op een bepaalde datum begint een les, die dan ook effectief wordt gegeven in deze universiteit aan de fysieke studenten. Vanaf dan kan je zelf die les volgen, live of uitgesteld, je moet je enkel inschrijven op de website die de lessen aanbiedt. Dan begint pas het moeilijke werk, de meeste cursussen vereisen gemiddeld 5 à 7 uur per week en dit voor ongeveer 6 weken. Daarna moet je meestal een online examen maken of een project afleveren. Er zijn groepsfora waar je vragen kan stellen aan je medestudenten of soms zelfs aan de assistenten. Als je dan een officieel certificaat van de unief wil hebben, moet je meestal wel iets betalen.

Wij zijn alvast helemaal overtuigd, in een wereld waar je continu moet bijleren en waar zoveel te ontdekken valt, is dit een dit een niet te missen opportuniteit! De bekendste websites die deze service (nogmaals gratis) aanbieden zijn edx.org coursera.org en udacity.com. Deze bieden cursussen aan gaande van muziek geschiedenis tot artificiële intelligentie.

Onze favorieten

In Europa en België is het fenomeen nog niet zo gekend als in de States, maar de Université Catholique de Louvain is hiermee wel al aan het experimenteren. Ze hebben ondertussen de les “Paradigms of Computer Programming” op het edx platform staan. Wij wachten alvast op de Vlaamse universiteiten om terug naar de schoolbanken te kunnen keren. Als afsluiter nog een kleine selectie met onze favoriete MOOCs die binnenkort starten!

  • Better leader / richer life (school: Wharton, platform: Coursera, start: 20 april)
  • Introduction to marketing (school: Wharton, platform: Coursera, start: 21 april)
  • Competitive Strategy (school: LMU, platform: Coursera, start: 11 april)
  • How to build a Startup ( platform: Udacity, altijd beschikbaar)
  • Introduction to public speaking (school: University of Washington, platform: Coursera, start 1 maart, staat nog online 😉 )

Er zijn er nog veel meer, over zeer veel verschillende onderwerpen. Wij wensen jullie alvast veel succes en leerplezier! Laat ons zeker weten als je nog toffe lessen gevonden hebt of als je ook zelf je online Harvard diploma behaald hebt!

Ludwig

Plaats reactie

online-harvard-diploma-technologium