Scroll to top

Top

Geen reacties

GraduAid, een Belgisch platform om je eerste job of stage te vinden

Gepost op 01/06/2015
GraduAid, een Belgisch platform om je eerste job of stage te vinden

GraduAid.be heeft als doel het meest efficiente platform te zijn voor starters en studenten op zoek naar stage of eerste job. De missie is om de perfecte match te vinden tussen werkgever en werknemer en dit op een zo efficiënt mogelijke manier.

Twee jaar geleden startten twee ex-uniefgenoten Simon en Charles met de lancering van het platform MYBS, omdat het aanbod aan buitenlandse business schools onbekend maar vooral niet onbemind was. Een duidelijke vraag zonder overzichtelijk aanbod dachten ze, en een online platform met zo´n 1200 Masters aan top business schools was geboren.

Een stevige meerwaarde voor de gebruikers, maar wegens het hoge prijskaartje van de gemiddelde business school en de opportuniteitskost tov een jaartje werken, sprak MYBS dus niet het grootste volume gebruikers aan.

Een gelijkaardige ´pain´ vonden ze echter in de jobmarkt. Nog meer keuze, nog meer onduidelijkheid en veel verouderde websites die eerder kwanteit boven kwaliteit verkozen. Een student wordt overwelmd door jobs die niet bij hem passen en er wordt zelden rekening gehouden met het totale plaatje: studies, interesses, al dan niet voorkeur voor buitenland, bedrijfscultuur, extra vaardigheden,…

Het platform

unnamed

Een belangrijke eerste stap is het veranderen van de UX of de gebruikvriendelijkheid drastisch verhogen. Zo weinig mogelijk kliks, to the point informatie en een logische flow.

Ten tweede heeft GraduAid ook een ´matching algorithme´ gemaak waardoor het op basis van je profiel jobs kan suggereren die best bij je passen. Geen hokjes denken, maar door het in rekening brengen van heel wat data is de eerste versie van het algoritme alvast zeer doeltreffend.

Volgende stap is om dit door te trekken naar ´Mobile´, een app waarbij best matching jobs naar de gebruiker gepusht worden – en het algortime leert uit het (de) selecteren van jobs en zo de doeltreffendheid blijft verhogen – zou er tegen begin September moeten komen. Een Tinder voor high profile jobs zeg maar.

Ten derde wil GraduAid alle beschikbare informatie en ´stakeholders´ integreren. Zo zal er een kalender beschikbaar zijn waarin bedrijven hun deadlines, recruiting events en job days kunnen posten. Maar ook universiteiten en vooral studentenkringen zullen een profiel krijgen om hun events te promoten. Deze events worden dan weer aan de werkgevers op het platform gekoppeld zodat je onmiddelijk kan zien of en wanneer een bedrijf op een event aanwezig is.

Ten vierde wil GraduAid meer een ´home´ creëren van informatie waarbij de gebruiker bv. Nota´s kan toevoegen aan een job. De deadline van de vacature zal automatisch in je outlook, google of smartphone kalender worden opgeladen wanneer een job als favoriet toegevoegd.

Last but not least is GraduAid volledig gratis voor zowel studenten als bedrijven. Misschien wel het meest frappante aan het huidige aanbod. Volkomen fragmentatie en verzadiging van jobplatforms met concurrerende en gelijkaardige business models, waardoor de ´jobhunter´ steeds terugvalt om suboptimale platforms met een beperkter of minder afgesteld aanbod. GraduAid wil breken met deze traditie en ´low barrier´ zijn om dan in latere fase verbeterde services en matching aan te bieden.

Innovatie op product- en business model gebied dus, met  een gezonde mix van mensen met ervaring en studenten, waardoor er enerzijds een grote empathie is voor de doelgroep, maar toch ondersteund door marktkennis en een groot professioneel netwerk.

delhaize

Get in touch

GraduAid doet een  een warme oproep naar studenten en bedrijven om een profiel aan te maken op respectievelijk https://graduaid.be/signup/  (voor STUDENTEN) en https://graduaid.be/signup-company/ (voor BEDRIJVEN) en de volgende innovaties vanaf de eerste rij mee te maken.  Kosteloos, efficiënt, de grootste opportuniteitskost is wellicht het niet proberen!

Zoals elke digital startup is feedback onontbeerlijk. Voor vragen en feedback kan je steeds hier terecht.

Christophe Havermans

Plaats reactie

graduaid-een-belgisch-platform-om-je-eerste-job-of-stage-te-vinden