Scroll to top

Top

Geen reacties

GoPro is niet meer alleen, ontdek hier de alternatieven

Gepost op 23/08/2014
GoPro is niet meer alleen, ontdek hier de alternatieven

Het door de 26 jarige ondernemer Nick Woodman in 2003 opgerichte bedrijf GoPro is een gigantisch succesverhaal. het bedrijf is sinds juni dit jaar beursgenoteerd met een geschatte waarde van 3 miljard Dollar. In 2013 verkocht de maker van draagbare sportcamera’s bijna 4 miljoen GoPro’s. Maar dit succes heeft natuurlijk ook anderen aangetrokken, waaronder bekende namen in de industrie, wij selecteerden twee concurrenten.

De JVC ADIXXION GC-XA2

30993

Een wel heel ingewikkelde benaming, voor een goedkopere maar zeer degelijke sportcamera. Het grootste verschil met de GoPro’s is dat je op deze JVC actiecamera over een LCD scherm beschikt waardoor je gemakkelijk de beelden kan herbekijken. Een ander verschil met de GoPro camera’s is dat deze JVC al schokbestendig en waterdicht is waardoor geen extra behuizing nodig is. De prijs van de JVC ADIXXION GC-XA2 komt ongeveer overeen met de goedkoopste GoPro (de GoPro HD Hero3+ white edition aan 249 Euro t.o.v. JVC aan 239 Euro) maar is wel een stuk goedkoper dan de GoPro HD Hero 3+ Black edition (429 Euro).

Polaroid XS100

XS100_top_banner1

Dit is het goedkope broertje onder de actiecamera’s, voor maar 125 Euro is deze Polaroid van jou.  Deze kleine camera is uitgerust met alle  basics dat je van een actiecamera verwacht.

Het verschil met de twee voorgaande camera’s is dat deze Polaroid niet beschikt over een Wi-Fi aansluiting, wat het uploaden van de beelden in de cloud of op de computer minder gebruiksvriendelijk maakt. Anderzijds is het grote voordeel van deze Polaroid  de batterijduur van 3 uur, wat opmerkelijk meer is dan de GoPro (2u) en de JVC (1u10min).

Als we deze camera’s vergelijken met de GoPro HD Hero3+ Black Edition kunnen we besluiten dan er toch grote verschillen zijn; enerzijds de prijs ( 429 Euro voor de GoPro t.o.v. 239 Euro voor de JVC en  125 Euro voor de Polaroid),de 4K beeldresolutie bij GoPro dat een echte differentiator is (het beeld is van bioscoopfilm kwaliteit) en bij GoPro krijg je een kleine afstandsbediening bij je camera, handig om van op afstand de camera te besturen.

Er zijn nog andere actie camera’s van producenten zoals Sony, Drift Ghost, Thoshiba en Garmin die we in de toekomst zullen testen en onderzoeken. Als jij één van deze toestellen hebt neem dan zeker contact met ons op om je ervaring te delen.

 

Stay Tech’d

 

Antoine Smets

Plaats reactie

gopro-is-niet-meer-alleen-ontdek-hier-de-alternatieven