Scroll to top

Top

Geen reacties

Alles wat je moet weten over de Nexus 6 - Google's nieuwe smartphone

Gepost op 13/11/2014
Alles wat je moet weten over de Nexus 6 – Google’s nieuwe smartphone

Zoals elk jaar komt Google met een nieuwe Nexus smartphone op de markt. Voor degene die Nexus niet kennen, dit zijn de smartphones die Google samen met andere fabrikanten ontwerpt. Voor de Nexus 6 heeft Google samengewerkt met Motorola en dat ziet men aan de vele gelijkenissen tussen de nieuwe Nexus en de Moto X (Motorola’s laatste smartphone). Deze Nexus 6 is wel duidelijker groter met zijn 6-inch scherm en is ook een tikkeltje krachtiger.

Design van de Nexus 6

Het eerste ding dat je opvalt wanneer je de Nexus 6 vastneemt is het gigantische scherm. Ter vergelijking een Samsung S5 beschikt over een 5,1 inch scherm, de Nexus 6 is duidelijk groter en breder met zijn 6 inch scherm (het toestel is ook groter dan de Iphone 6 Plus). Het wordt zo wel heel moeilijk om deze smartphone met één hand te bedienen. De typische vorm van de Nexus smartphones met de dunnere randen is ook bij de Nexus 6 terug te vinden, hierdoor is de smartphone breder in het midden dan aan de zijkanten, wat tot frustraties kan leiden als men het toestel bediend wanneer men het ergens neerlegt omdat het niet stabiel blijft liggen. Eén keer men gewend is aan de grootte en de vorm, voelt deze smartphone zeer goed aan, het toestel is mooi afgewerkt en van hoge kwaliteit.

Schermafbeelding 2014-11-12 om 19.58.39

Hardware van de Nexus 6

Dit toestel beschikt over alle technische snufjes die je van Nexus kan verwachten en zoals gezegd krachtiger dan zijn kleine broer de Moto X (een krachtigere processor, meer geheugen, etc…). Een degelijke 13 megapixel camera, deze is wel minder performant dan de nieuwste Iphones maar zeker goed genoeg voor normaal gebruik. Dus voor de fervente fotografen onder ons best niet voor deze Nexus gaan, maar eens bij de concurrentie gaan piepen. De batterij heeft ook een technologische update gekregen waardoor deze 6 uur kan meegaan na 15 minuten opladen. De resolutie van het grote 6 inch scherm is van zeer hoge kwaliteit, vergelijkbaar met de resolutie van de laatste modellen van de concurrenten Apple en Samsung. Ook nieuw zijn de twee ingebouwde luidsprekers, waardoor je zeer gemakkelijk een gesprek kan voeren zonder het toestel in je handen te houden, of muziek kan laten afspelen.

 

Software en de nieuwe Android 5.0 Lollipop

Als je één ding moet onthouden over de Nexus 6 software, is het de snelheid. Het toestel is super reactief, de applicaties openen bijvoorbeeld razend snel.  De nieuwe Android versie is ook zeer fijn en verfrissend. Deze nieuwe versie heeft een nieuwe design en tal van extra toepassingen (bijvoorbeeld de “priority mode” waarbij je gemakkelijk kan kiezen welke notificaties wel of niet mogen opkomen op het vergrendeld scherm).

De prijs zal waarschijnlijk de grootste struikelblok voor velen zijn, de Nexus 6 met 32 GB zal verkrijgbaar zijn vanaf 649 Euro (de Nexus 5 kan je al verkrijgen voor 345 Euro). Ook de leveringstijd zal waarschijnlijk een probleem vormen, je kan het toestel vanaf 18 november bestellen maar men zal waarschijnlijk moeten wachten tot eind december voordat het toestel overal beschikbaar zal zijn.

Ter conclusie, de Nexus 6 differentieert zich van zijn concurrenten door zijn gigantisch scherm en zijn snelheid. Eenmaal je gewend bent aan dit grote scherm zal je waarschijnlijk nooit terug willen gaan naar een kleiner scherm (maar voor ons moeten schermen niet meer groter worden). Voor degene die niet overtuigd zijn, de Nexus 5 blijft nog altijd beschikbaar en dit voor veel minder geld.

Stay Tech’d!

Antoine Smets

Plaats reactie

alles-wat-je-moet-weten-over-de-nexus-6-google-039-s-nieuwe-smartphone