Scroll to top

Top

Geen reacties

Google Tango | Parkeer een BMW i8 op je oprit

Gepost op 25/01/2017
Google Tango | Parkeer een BMW i8 op je oprit

Vorige week waren we op het autosalon te gast bij de dames en heren van BMW. Dit Duitse merk jaagt bij vele autoliefhebbers de hartslag de hoogte in. Niet enkel de bolides trokken de aandacht, wij waren vooral geïntrigeerd door de BMW-man die opeens binnenwandelde met een Lenovo Phab Pro 2 binnenwandelde. Maar wat maakt deze Phab Pro 2 nu net speciaal? Tango.

Google Tango

Oculus en HTC beheersten 2016 met hun Rift en Vive Virtual Reality Headsets. Je zet deze bril op en je bent in een compleet andere wereld. Microsoft en Google zetten voor 2017 in op Augmented Reality. Je wandelt dit keer geen andere wereld binnen, maar deze technologie brengt de virtuele en echte wereld samen. Microsoft heeft hiervoor zijn Hololens en Google probeert het met Tango nogmaals, na de minder geslaagde Google Glass.

Tango gebruik je op een smartphone of tablet. Die dient wel uitgerust te zijn met minimum 2 camera’s om betrouwbaar jouw 3D-omgeving te kunnen waarnemen. Niet alleen waarnemen trouwens, met de Area Learning technologie kunnen complete omgevingen bewaard en herkend worden. Zo kan een Tango-app voor een museum in een oogopslag waarnemen in welke ruimte de bezoeker zich bevindt. Natuurlijk zijn er ook al games voor Tango te vinden.

De technologie mag dan al sinds 2014 in ontwikkeling zijn onder de codenaam Project Tango, alles staat nog in zijn kinderschoenen. Zo zijn er momenteel slechts 2 smartphones op de markt: de Lenovo Phab Pro 2 en de Asus Zenfone AR. En dan zijn we nog laks: beide zijn in Europa nog niet verkrijgbaar. Ook qua software valt het nog tegen: slechts een 20-tal apps voor Tango zijn momenteel in de Play Store te vinden.

BMW doet de tango

De autofabrikant uit München ging met Accenture aan de slag voor Tango. Zij gebruiken de technologie als virtuele showroom. Zo kan je de i3 en i8 configureren in de app en je kan direct even kijken of jouw favoriete kleur wel op je oprit past. De app zal binnenkort beschikbaar worden bij je lokale dealer en op Google Play.

In de app kan je je i-BMW bekijken, er even rondwandelen en zelf even het interieur bewonderen. Zelfs de radio en de motor aanzetten is mogelijk. Eens je het model van je dromen hebt ingesteld kan je natuurlijk die configuratie bewaren en onmiddellijk bestellen. Iemand 142.000 euro op overschot? Het is voor een review…

 

Bram Vandewalle

Plaats reactie

google-tango-parkeer-een-bmw-i8-op-je-oprit