Scroll to top

Top

1 reactie

Google scant op kanker

Gepost op 02/11/2014
Google bestrijdt kanker met een slimme pil

Google’s ‘X-Lab’ ontwikkelt de meest disruptieve technologieën. In juli schreven we al over de Google Lens, waarbij Google in samenwerking met Novartis een slimme lens ontwikkelde. De mogelijkheden voor de slimme lens zijn enorm. Zo kunnen diabetespatiënten makkelijker hun glucoseniveau bijhouden en wordt het zicht van slechtzienden automatisch bijgesteld. Vandaag doet Google X het opnieuw!

Google X heeft een nieuw gezondheidsproject

Eind oktober onthulde de Tech-reus het nieuwste project, niet toevallig opnieuw een digital health project. Google X werkt aan een slimme pil die, eens ingeslikt, je lichaam zou kunnen scannen op kanker. De slimme pil zou magnetische deeltjes bevatten die kwaadaardige cellen opsporen in het bloed. De resultaten stuurt de pil dan via bluetooth naar een wearable. Het team dat de pil ontwerpt bestaat uit oncologen, dokters, elektrische- en mechanische ingenieurs.

Wat brengt de toekomst?

De Google pil zou niet beperkt worden tot het opsporen van kanker. Zo zou deze gebruikt kunnen worden voor de vroege detectie van nierziekten of hartaandoeningen.

Met de Google Lens vond Google een partner bij Novartis. Novartis, een farmabedrijf met specialisatie in oogheelkunde, lijkt de perfecte partner voor de commercialisatie voor het product. Google zoekt nu voor de Google pil een gelijkaardige partner die uiteindelijk het product naar de markt kan brengen. Andrew Conrad, hoofd van Google X benadrukt dat dit product klinische validatie zal ondergaan en dus niet bedoeld is als consumentenproduct. Zo krijgen Phillips en Proteus, die in het verleden reeds andere slimme pillen ontwikkelden, er een concurrent bij.

Google X lijkt duidelijk de zinnen te hebben gezet op de gezondheidsmarkt. De drie laatste projecten – Google smart lens, Google moonshot project & Google smart pill – vallen allemaal onder de gezondheidsnoemer. Tech doet duidelijk mee in het nieuwe gezondheidstijdperk.

Stay Tech’d

Reacties

Plaats reactie

google-scant-op-kanker