Scroll to top

Top

Geen reacties

Google producten die je nog niet kent

Gepost op 16/06/2014
Google producten die je nog niet kent

We kennen allemaal Google Maps, Google Drive, Google Chrome… en nog veel andere producten die Google gratis aanbiedt. Daarnaast heeft Google nog een aantal minder gekende, maar daarom niet minder interessante producten. Vandaag stellen we er een paar aan jullie voor die wij al in ons dagdagelijkse leven gebruiken.

Google Trends

De zoekopdrachten die in Google ingegeven worden, zeggen veel over wat er in de wereld aan het gebeuren is. Daar maakt Google handig gebruik van om trends te identificeren en ook te delen met de rest van de wereld. Voor grote evenementen zoals het WK maken ze ook toffe visuals met allerhande interessante weetjes! Wist je bijvoorbeeld dat tijdens de openingsceremonie van het WK in Argentinië 5 keer meer gezocht werd naar Jennifer Lopez dan Messi? Hier ontdek je nog vele andere leuke weetjes.

Google NOW

Dit product is door velen al gekend, maar de features breiden elke week uit. Voor zij die Google Now niet kennen; dit is een applicatie die als persoonlijke digitale assistent voor je werkt. Het verschil met andere informatieve apps is dat Google Now je relevante informatie geeft wanneer je deze nodig hebt en zonder dat je ernaar hebt moeten vragen. Deze applicatie beantwoordt niet enkel al je vragen, maar gaat bijvoorbeeld ook je wekker vroeger zetten als er veel file is tussen je woon- en je werkplaats. Ooit al een treinhalte gemist omdat je in slaap gevallen was? Google Now maakt je op tijd wakker, de applicatie heeft namelijk je laatste zoekopdracht naar de treinuren onthouden en weet dus ook waar je moet afstappen. Google Now is beschikbaar voor Android en Ios, laat zeker weten waarvoor jij deze applicatie gebruikt.

Google for Entrepreneurs

Of dit nu een product is of niet laten we aan jullie over. Maar Google is zeer actief op het vlak van start-ups. Niet enkel sponseren ze events zoals het start-up weekend, maar hebben ze ook eigen programma’s zoals Blackbox connect. Dit is een programma dat twee weken duurt en gericht is op techondernemers die buiten de US actief zijn. Tijdens dit twee weken durende programma, zijn er veel workshops gepland alsook ontmoetingen met sterondernemers en potentiële investeerders. Neem zeker een kijkje op de website van Google voor Entrepreneurs, je zal er wellicht veel relevante informatie vinden zoals online videos over ondernemerschap.

We kunnen blijven schrijven over nog veel andere producten. Laat gerust weten als je nog onbekende Google parels kent die je wil delen met de wereld :). Wij wachten alvast vol spanning op het Google event van 26 juni waar ze waarschijnlijk het Google Fit platform zullen aankondigen, de tegenhanger van de Apple Healthkit, een ecosysteem dat al je fitness informatie opslaat en analyseert.

Stay Tech’d!

Antoine Smets

Plaats reactie

google-producten-die-je-nog-niet-kent