Scroll to top

Top

Geen reacties

Google Pixel Event | Wat we mogen verwachten

Gepost op 09/10/2018
Google Pixel Event | Wat we mogen verwachten

Na het Apple event van september, is Google in oktober aan zet om met ‘de nieuwtjes’ op de proppen te komen. En alhoewel het voor de meeste technologie aficionados al zo goed als duidelijk is wat er zal aangekondigd worden, lijkt het erop dat Google toch nog wat konijnen in de hoed heeft zitten. We lijsten hieronder even op wat we verwachten, aan jullie om te oordelen hoe goed onze magische bol nog werkt.

De nieuwe Pixel of de nieuwe Pixels

De tijd dat we echt moesten wachten op de nieuwe apparaten van Google of Apple tot op de officiële onthuldiging, lijken ver achter ons te liggen. En daar doet de nieuwe Pixel 3 XL nog een schepje bovenop. De Chinese technologie website Unwire.hk postte vorige week reeds een uitgebreide review met demovideo en alles. In welke mate deze review te vertrouwen valt, is nog de vraag. Alhoewel, alles ziet er toch wel serieus Google uit in de review.


Naar alle waarschijnlijkheid zijn de leaks ook georchestreerd vanuit het Google PR team, dat kan bijna niet anders. Leaks zijn in het huidige technologielandschap trouwens heel waardevolle PR stunts.

Hoe de nieuwe Pixel 3 XL er zal uitzien eruitziet, is duidelijk. De hamvraag is echter hoe goed de camera van de nieuwe Pixel zal zijn. in 2017 zette de Amerikaanse tech gigant een volledig nieuwe standaard met de camera op de Pixel 2. Echter kwam Apple in september met de nieuwe iPhone XS op de markt die camerawise niet moet onderdoen voor de Pixel 2. Zal Google er opnieuw in slagen om met de Pixel 3 XL het smartphonecameraland te veroveren?

Google Chromecast 3

De laatste noemenswaardige update dateert van 2015. Dit jaar komt Google hoogstwaarschijnlijk met een nieuwe versie op de markt. Volgens wat rapporten zou de nieuwe Chromecast over Bluetooth beschikken alsook via nieuwe WiFi kanalen streamen, wat hogere resoluties kan ondersteunen.

Google Pixel

Credits: GroveStreetHomie, Reddit

De nieuwe Chromecast zou daarenboven ook in een pack verkocht worden met 1 van de slimme Google speakers.

De Google Home Hub

Een derde aankondiging betreft de Google Home Hub. Het antwoord van Google op de Amazon Echo Show. De Home Hub combineert de functionaliteiten van een slimme speaker met een tablet en wil zich zo als centraal aanstuursysteem positioneren voor het slimme huis. Waar we vroeger als domotica een schermpje in de muur staken dat verbonden was met speakers in het plafond, zetten we binnenkort misschien wel een Home Hub op onze dressoir in de living.

Google Pixel

Credits: mysmartprice

Met de Home Hub wil Google een graantje meepikken op de markt die tot het Amazon koninkrijk behoort. Net op tijd, want Amazon kondigde recentelijk de tweede generatie van de Echo Show aan.

Verrassing

We spraken in het begin van dit artikel over het feit dat er ons nog een verrassing te wachten staat. Tot deze vaststelling komen we dankzij de vandaag gelanceerde tweet van Google (zie hieronder). In de Tweet steekt Google wat de draak met de bloggersgemeenschap die denkt te weten wat er op het Google menu staat…

Plaats reactie

google-pixel-event-wat-we-mogen-verwachten