Scroll to top

Top

2 reacties

Google Inbox: een nieuwe manier om met mail om te gaan?

Gepost op 25/10/2014
Google Inbox: een nieuwe manier om met mail om te gaan?

Medio deze week kondigde Google haar nieuwe email handling app Inbox aan. Met deze app belooft Google de manier waarop je email verkeer verwerkt grondig te wijzigen, of te disrupten om het met een modewoord te zeggen.

Het tech bedrijf wist alvast heel wat curiositeit bij de tech community op te wekken, en verhoogde de verwachtingen nog maar wat meer door met een exclusief ‘invite only’ systeem te werken (weet je nog, hetgeen One Plus ook deed bij de lancering van die Android smartphone).

Ook wij waren één van die nieuwsgierigen, dus vroegen we Google hééééél vriendelijk (pretty please) als we hun app mochten previewen.

Wat doet Google Inbox anders dan andere email apps?

Wel, Inbox behandelt mails niet als digitale conversaties, maar als to do’s die (uiteindelijk) moeten afgehandeld worden. Zo kan je binnen de app na het ontvangen van een mail een ‘to do’ aanmaken die je een bepaalde taak helpt te onthouden.

Een ander verschil is dat de app gebruik maakt van een aantal andere apps uit het Google pakketje. Zo speelt Google Now, de persoonlijk assistent van Google een belangrijke rol in het linken van mails of taken in je Inbox met je kalender applicatie of zelfs met je locatie (gps).

Een laatste verschil die we ervaren is de structuur die de applicatie brengt. Zoals bij de Mailbox of bij de Gmail app worden er bepaalde mappen aangemaakt waar mails automatisch in kunnen toekomen.

Verandert dit echt alles?

Neen, dit verandert niet alles. Het grootste pijnpunt bij mails is de tijd die je spendeert aan het behandelen van irrelevante mails. Velen kennen waarschijnlijk ook wel het gevoel dat slechts 20% van alle mails eigenlijk nuttig zijn en dat veel mailverkeer totaal overbodig is.

Een app die alles zou veranderen is er één die email totaal overbodig maakt als concept of een app die erin slaagt een automatische filter op te zetten die enkel de relevant mails spaart en presenteert. En neen, we spreken hier niet over slecht werkende spam filters.

Maar toch, goeie poging in de juiste richting Google 🙂

Ludwig

Plaats reactie

google-inbox-een-nieuwe-manier-om-met-mail-om-te-gaan