Scroll to top

Top

Geen reacties

Google Event | AI + Software + Hardware

Gepost op 07/10/2017
Google Event | AI + Software + Hardware

Het Google productlancering event in San Francisco zit erop. We hadden ons wel verwacht aan een aantal nieuwe producten, maar niet aan een volledig nieuw gamma. De technologie gigant stelde in totaal maar liefst negen nieuwe producten voor. Het is duidelijk dat Google verder wil borduren op een strategie die verschillende technologieën – en specifieker hardware, software en artificiële intelligentie (A.I.) – combineert.

Dat A.I. de kern wordt van deze strategie kan niet duidelijker. De Google Assistant (de verpakking van Googles A.I.) zit in alle nieuwe producten standaard ingebakken. Hiermee onderscheidt de technologie gigant zich verder van Apple, dat A.I. een nog steeds ondergeschikte rol geeft ten opzichte van de hardware. Dit kan een nieuw concurrentie tijdperk inluiden. Eentje die niet meer tussen de kleurrijke G en de Apple gaat, maar wel tussen Google en Amazon. Hierover binnenkort meer. Maar nu…

De nieuwe producten op een rijtje

  • Home Mini: De slimme speaker (Google Home) krijgt er een klein broertje bij.
  • Home Max: De slimme speaker krijgt er ook een grote broer bij. Deze grotere versie functioneert eveneens als draadloze muziekspeler en gaat hiermee de concurrentie aan met apparaten zoals de Sonos.
  • PixelBook: Een nieuwe 2-in-1 (laptop en tablet) in de familie. Gaat rechtstreeks de concurrentie aan met de 12 inch Macbook.
  • De PixelBook Pen: Een stylus die kan gebruikt worden in combinatie met de PixelBook.
  • De Pixel 2: Smartphone update van de originele Google smartphone. Krijgt met 98 punten de beste smartphone camera score van DxO (Apple iPhone 8 Plus kreeg 94).
  • De Pixel 2 XL: Smartphone update van de grotere Google smartphone. Zelfde camera als in de Pixel 2. Groter is dus niet beter hier.
  • De Daydream View: Update van de VR headset compatibel met de Pixel 2.
  • De PixelBuds: Een paar slimme oortjes, opnieuw met de Google Assistant ingebouwd.
  • De Clips: Een ultramobiel cameraatje gemaakt om de meest spontane momenten vast te leggen.

 

Google Home

Er is geen twijfel meer, Google wil onze huizen overnemen. De Home Mini en de Home Max willen allebei een zeer centrale rol spelen binnen deze context. De Mini meer als een schattig maar sterk stukje technologie dat je huis slimmer maakt, en de Max meer als een slimme draadloze muziekspeler.

Via de Voice Match technologie krijgt iedere inwoner ook zijn of haar persoonlijke ervaring van Google Home. Dankzij fel doorgedreven stemherkenning weet de Home wie er aan het woord is. Dit zorgt ervoor dat de resultaten die je van Home krijgt heel persoonlijk zijn. Als je bijvoorbeeld vraagt om Tom te bellen, dan zal Home in jouw contacten kijken en niet in die van een andere inwoner.

 

Google Assistant centraal in het AI verhaal

De echte kracht achter de nieuwe apparaten schuilt niet in krachtige processoren of opslaggeheugen, maar in de Google Assistant. Deze artificiële intelligentie zorgt ervoor dat iedere ervaring, met gelijk welk apparaat zo persoonlijk en natuurlijk mogelijk aanvoelt. Google Assistant leert ook over de verschillende apparaten heen en beperkt zich dus niet enkel tot wat je doet op je nieuwe Pixel of met de PixelBuds. Hoe meer informatie de Google Assistant krijgt, hoe beter de ervaring wordt.

Dit riep bij ons meteen wat privacy vraagtekens op, zeker met de nieuwe GDPR richtlijnen die er zitten aan te komen. Het lijkt erop alsof ze daar in Mountain View niet echt wakker liggen van Europese richtlijnen. Het enige moment waarop privacy echt aan bod kwam, was tijdens de voorstelling van de nieuwe Clips.

Binnenkort gaan we wat diepte reviews doen van de nieuwe apparaten. Hou ons dus in de gaten!

Antoine Smets

Plaats reactie

google-event-ai-software-hardware