Scroll to top

Top

Geen reacties

Google begint 2015 met tal van nieuwe producten!

Gepost op 14/01/2015
Google begint 2015 met tal van nieuwe producten!

Het jaar is nog maar pas begonnen of Google heeft al meermaals van zich laten horen.  Vanavond hebben ze nog aankondigingen gemaakt rond het project Ara, de eerste modulaire smartphone ter wereld. Maar ze hebben ook nieuwe toepassingen voor hun vertaalapplicatie en een nieuwe app om leerkrachten en leerlingen beter met elkaar laten samenwerken.

Project ARA: De eerste modulaire smartphone

Het nieuws was al bekend, Google is al een tijdje bezig met een project met de codenaam ARA. De bedoeling is om de eerste modulaire smartphone te maken, een smartphone waarbij de gebruiker zijn toestel zelf in elkaar steekt. De ARA kan je namelijk samenstellen met zelf gekozen onderdelen. Zo kan je opteren voor een super performante batterij en een gemiddelde cameralens, allemaal gebaseerd op je persoonlijke behoeftes. Vanavond heeft Google aangekondigd dat ze in de tweede helft van het jaar de ARA zullen lanceren in Puerto Rico. Ze willen daar eerst een testcase houden om te zien hoe gebruikers omgaan met de talrijke keuzes en wat Google misschien kan verbeteren of bijschaven voordat ze wereldwijd de ARA lanceren. Hieronder heb je een vette promotionele video over project ARA.

Google lanceert een app voor Classroom, een toepassing voor leerkrachten en leerlingen

Classroom bestaat al een tijdje, het is de digitale gereedschapskist die toelaat leerlingen en hun leerkrachten beter te laten samenwerken. Al het papier wordt gedigitaliseerd en opdrachten kunnen ook virtueel uitgevoerd worden. De leerkracht heeft dan een mooi overzicht van wat de leerlingen allemaal al afgeleverd hebben en het is ook gemakkelijk om feedback te geven. Google classroom is helemaal geïntegreerd met andere diensten zoals Gmail, Google Agenda en Google Drive. Het enigste dat nog ontbrak was een smartphone applicatie. Daar is vandaag verandering in gekomen, de iOS en Android versie zijn net uitgebracht. Dankzij de nieuwe app kunnen leerlingen foto’s van hun werk maken en opsturen voor verbetering en kunnen ze zelfs offline aan al hun documenten.

Google Translate werkt nu met automatische spraak vertaling

Misschien nog het leukste nieuws van allemaal, zeker voor de reizigers onder ons. De nieuwste versie van de Google Translate app heeft namelijk twee nieuwe toepassingen; live spraak vertaling en het vertalen van signalisatieborden. Zo kan je met iedereen in de wereld communiceren. Je haalt je smartphone boven drukt op een knop en begint te praten. Na je zin afgewerkt te hebben zal de app alles vertalen naar de vreemde taal, je kan dit laten aflezen of gewoon afspelen. Waarna je gesprekspartner weer op de knop drukt en je vraag kan beantwoorden in zijn of haar eigen taal. Hieronder een filmpje om te zien hoe het werkt.

De tweede toepassing is een signalisatieborden vertaler. Je moet je camera naar het signalisatiebord richten en de vertaling zal automatisch op je scherm verschijnen.

word-lens

Nog niet alle talen zijn al beschikbaar enkel het Frans, Engels, Duits, Russisch, Italiaans, Spaans en Portugees. Op termijn wil Google een universele vertaler worden. Al deze toepassingen zullen ook in de Google Glass geïntegreerd worden. Je kan de nieuwste versies downloaden voor Android en iOS.

Zo zie je maar dat technologie nooit stil staat en dat bedrijven zoals Google steeds nieuwe diensten en producten uitvinden om ons dagelijkse leven te verbeteren.

 

Stay Tech’d!

Antoine Smets

Plaats reactie

google-begint-2015-met-tal-van-nieuwe-producten