Scroll to top

Top

Geen reacties

Goed geïnformeerd de zomer door | 3 tech podcasts om te volgen

Gepost op 27/07/2020
Goed geïnformeerd de zomer door | 3 tech podcasts om te volgen

Gedurende de zomer gaat het meestal allemaal een beetje relaxter. De studies staan – hopelijk – eventjes op pauze en op het werk is het wat minder druk. Voor sommigen staat er zelfs een reisje of een staycation in de agenda om de ganse Corona pandemie eventjes te vergeten. Om jullie gedurende deze rustigere periode wat te inspireren, hebben we 3 tech podcasts voor jullie geselecteerd. Als je dit audio trio volgt, ga je zonder enige twijfel sowieso goed geïnformeerd doorheen de zomer van 2020.

Recode Decode

Deze podcast, die zijn oorsprong vindt in de deels gelijknamige technologie website Recode, wordt door velen in het technologie wereldje beschouwd als dé belangrijkste podcast om te volgen. Kara Swisher weet als geen ander de spreekwoordelijke goden uit de tech industrie aan de tand te voelen in heel diepgaande en spraakmakende interviews. In iedere podcast gaat Kara het gesprek aan met een bekende oprichter, CEO of VIP rond een bepaald onderwerp dat leeft binnen de maatschappij.

Binnenkort stop Kara de Recode Decode podcast wel. Maar dat mag je zeker niet tegenhouden om de vele interviews met onder andere Mark Zuckerberg (Facebook), Tim Ferris (auteur en investeerder) en Carole Cadwalladr (journalist die Cambridge Analytica schandaal naar boven bracht) te beluisteren. Allemaal juweeltjes en meer dan jouw tijd waard.

Je vindt de Recode Decode podcasts via deze link.

Masters of Scale Rapid Response

Reid Hoffman, oprichter van LinkedIn en investeerder bij Greylock Ventures, is de host van onze volgende podcast. Tijdens de Masters of Scale Rapid Response podcast focust Reid Hoffman op hoe bekende bedrijven en organisaties omgaan met de Corona crisis in alle aspecten.

Ken jij deze 3 technologie bedrijven die niemand anders kent?

Gelijkaardig als bij de Recode Decode podcast gaat Reid hiervoor in gesprek met de leiders van de betreffende organisaties. Zo had Hoffman reeds gesprekken met onder andere Dan Schulman (CEO PayPal), John Zimmer (President Lyft) en Matt Mullenweg (CEO WordPress). De episodes duren meestal tussen de 15 en de 45 minuten.

Je vindt de Masters of Scale Rapid Response podcasts via deze link.

The Vergecast

Deze wekelijkse podcast wordt gemodereerd door de Amerikaanse technologie journalisten Dieter Bohn en Nilay Patel. Deze podcast focust zicht voornamelijk op de intersecties van technologie en de wereld waarin we leven. Zo kan je thema’s verwachten zoals de impact van technologie op de verkiezingen of hoe hackers erin slagen om volledige landen lam te leggen met een goedgemikte cyberaanval.

The Vergecast heeft vooral de bedoeling om je op continue basis op de hoogte te houden van het reilen en zeilen in het internationale technologie wereldje en focust als gevolg ook iets minder op de persoonlijke mening en gedachtegangen van industrie experts.

Je vindt de Vergecast podcast via deze link.

Hopelijk haal je wat uit de bovenstaande 3 tech podcasts! Laat ons zeker horen indien we er eentje hebben gemist die je ons kan aanraden!

Ludwig

Plaats reactie

goed-genformeerd-de-zomer-door-3-tech-podcasts-om-te-volgen