Scroll to top

Top

Geen reacties

De Piaggio Gita | Een robot die al je persoonlijke bagage draagt

Gepost op 10/02/2017
De Gita | Een robot die al je bagage draagt

Zo af en toe komt er een product op de markt dat je niet had zien aankomen. Wel, dat gevoel hadden wij toen we de Piaggio Gita voorgeschoteld kregen. We stonden er naar te kijken en wisten eigenlijk niet goed wat te denken. Onze inner geek was alvast aangenaam verrast.

De ambitie van deze persoonlijke bot is om mensen niets meer te laten dragen als ze rondwandelen. Als je naar de winkel doet Gita dienst als mobiele koffer en op weg naar je werk draagt de Gita graag je rugzak.

Geestekind van een hippe startup?

Het is ook wel best interessant te zien welk bedrijf nu net achter de Gita zit. In eerste instantie dachten we allemaal dat één of andere hippe startup deze robot bedacht had. Klopt dus niet. Het is het bedrijf Piaggio, beter bekend van de scooters en best gekend voor de legendarische Vespa.

Het zijn met andere woorden niet altijd de Snapchat generatie die met radicaal nieuwe concepten op de proppen komt. Het is wel zo dat Piaggio een intern innovatie departement heeft onder de naam PFF, dit team heeft als missie om nieuwe mobiliteitsconcepten uit te vinden. PFF is een interessante case voor iedereen die bezig is met ‘corporote innovation’.

 

Ludwig

Plaats reactie

de-piaggio-gita-een-robot-die-al-je-persoonlijke-bagage-draagt