Scroll to top

Top

Geen reacties

Gezondheidsorganisaties halen falende #digitalhealth ondernemers in huis

Gepost op 16/08/2015
Gezondheidsorganisaties halen falende #digitalhealth ondernemers in huis

Het consultingbureau Accenture beweert dat meer dan de helft van alle digital health startups, opgericht in de Verenigde Staten tussen 2008 en 2013, de boeken toedoen. Gevestigde gezondheidsbedrijven zijn op zoek naar die ‘zombie’-startups om ze in het bedrijf aan te stellen en zo innovatie te versnellen.

Digitale Gezondheidszorg – Booming Business

Digital Health is nog steeds een hot topic, zowel in de Verenigde Staten als in België. Dat publiceerde Omar Mohout onlangs in zijn onderzoek naar Belgische startups. De reden hiervoor is waarschijnlijk omdat gezondheidszorg één van de laatste sectoren is die nog niet volledig overhoop is gehaald door innovatie, de patient (nog) niet centraal staat, het gezondheidsbudget enorm onder druk staat en er oplossingen moeten worden gezocht om een betere gezondheidsuitkomst te voorzien.

SMACS- (Social, Mobile, Analytics, Cloud and Sensor)-technologieën overspoelen de markt om zowel administratieve processen als gezondheidsuitkomst te verbeteren. De investeringen in digital health stijgen snel. Zo zou in de VS de investeringen tot 6,5 miljard euro bedragen in 2017. Er wordt voornamelijk geïnvesteerd in digitale diagnostische tools (21%), behandeling (25%), IT-infrastructuur (29%) en communicatie (25%).

111

Zombie startups

TPrinterwijl de investeringen in digital health steeds groeien, is de realiteit dat maar 49% na oprichten blijft bestaan. De redenen hiervoor zijn niet steeds het resultaat van een slecht idee, onervaren team of een slecht uitgevoerd business plan. Innoveren in het gezondheidslandschap is niet altijd gemakkelijk. Een versplinterd en complex gezondheidslandschap, slopende validatie-oefeningen en onduidelijkheid omtrent het business model zijn vaak de grootste barrières tot slagen.

Ongeveer 4 miljard zou al geïnvesteerd zijn in bedrijven die op termijn de handdoek in de ring gooien. De prangende vraag die dan rijst is natuurlijk of die investeringen volledig verloren zijn. Kunnen bestaande stakeholders in het gezondheidslandschap profiteren van de investeringen in het digital health startup landschap?

Gezondheidsspelers halen steeds vaker falende digital health bedrijfjes binnen

Volgens een studie van recruteringsbureau Robert Half zouden bedrijven (61%) het heel moeilijk vinden de juiste IT-profielen aan te werven. Accenture vertelt dat gezondheidsbedrijven steeds vaker falende digital health ondernemers binnenhalen om IT-talent met zéér waardevolle ervaring in het bedrijf te krijgen. Daarnaast zijn het net die innovators dat de gezondheidsspelers te kort komen.

Stay Tech’d

Plaats reactie

gezondheidsorganisaties-halen-falende-digitalhealth-ondernemers-in-huis