Scroll to top

Top

Geen reacties

Gebruik je vakantie om iets bij te leren met deze MOOC's

Gepost op 05/08/2015
Gebruik je vakantie om iets bij te leren met deze MOOC’s

Zoals elke maand presenteren we jullie de lijst met de beste MOOCs die binnenkort starten. Voor degene die het concept nog niet kennen, MOOC staat voor Massive Online Courses. Kort samengevat zijn dit gratis online lessen gegeven door de meest prestigieuze universiteiten ter wereld. Deze lessen zijn meestal verspreid over een tiental weken, waar je per week toch een vijftal uur aan moet werken. Op het einde van het traject kan je dan mits het succesvol afronden van de cursus en een kleine vergoeding een certificaat bekomen. Hieronder een kleine selectie van de lessen die deze maand starten, neem zeker ook een kijkje op de drie grootste platformen voor MOOCs zijnde, UdacityEdx en Coursera.

Digital Marketing Channels: The Landscape

In 2014 hebben adverteerders bijna 50 milliard dollar gespendeerd aan digitale reclame, 10 jaar geleden was dit nog maar 12 miljard dollar. Van zoekrobots tot mobiele banners en sociale media, online is the place to be. In deze cursus zal je leren hoe je jou bereik en omzet kan maximaliseren gebruik makend van deze nieuwe digitale kanalen.

Startdatum: augustus (4 weken)

Werkdruk: 8 – 10 uur

School: University of Illinois

Link: https://www.coursera.org/learn/marketing-channels

Knowledge Management and Big Data in Business

De voorbije jaren zijn enorme hoeveelheden data en kennis vergaard, misschien zelfs te veel in een te korte tijdspanne. Veel informatie is ongestructureerd, tegenstrijdig of niet duidelijk. In deze cursus zullen studenten leren hoe kennis te beheren of “knowledge management”. Concepten dat aan bod zullen komen zijn; cloud computing, big data en open-linked data.

Startdatum: 25 augustus (4 weken)

Werkdruk: 4 – 6 uur

School: Hong Kong Polytechnic University

Link: https://www.edx.org/course/knowledge-management-big-data-business-hkpolyux-ise101x

New Venture Finance: Startup Funding for Entrepreneurs

Deze cursus overloopt de verschillende investeringsfases, van een idee tot exit. De cursus wordt gegeven door Prat, een ondernemer met meer dan 35 jaar ervaring en dat al 100 miljoen dollar heeft opgehaald voor zijn verschillende ondernemingen. De cursus begint met de basis concepten zoals een jaarrekening, een cashflowstatement etc…Daarna zullen studenten leren over hoe men investeerders moet benaderen en wat een goede timing is om geld op te halen.

Startdatum: 3 augustus (4 weken)

Werkdruk: 3 – 5 uur

School: University of Maryland

Link: https://www.coursera.org/course/venturefinance

Innovation for Entrepreneurs: From Idea to Marketplace

Tijdens deze cursus zal je alles leren over het innovatie proces. Hoe innovatieve denkpatronen en strategieën toepassen om nieuwe oplossingen te commercialiseren in grote- en kleine bedrijven. Je zal leren hoe je nieuwe opportuniteiten kan spotten tijdens de levenscyclus van een product of binnen een bepaalde waardeketen.

Startdatum: 3 augustus (4 weken)

Werkdruk: 3 – 5 uur

School: University of Maryland

Link: https://www.coursera.org/course/venturefinance

Internet History, Technology and Security

De impact van technologie en netwerken op ons leven, cultuur en samenleving blijft toenemen. Om in deze informatie gedreven wereld te kunnen functioneren, moeten we de fundamenten van deze netwerk technologieën begrijpen. In deze cursus zal je leren hoe en waarom het internet is ontstaan. Dit wordt gebracht door innovators dat zelf aan de basis zaten van het internet en web technologieën

Startdatum:  augustus (10 weken)

Werkdruk: 1 – 2 uur

School: University of Michigan

Link: https://www.coursera.org/learn/internet-history/home/info

Wij wensen jullie alvast veel succes en plezier toe met deze nieuwe MOOCs! Je kan zelf ook op zoek gaan naar andere cursussen, we raden je de website CourseTalk aan om dit te doen, waar je gemakkelijk op basis van criteria kan zoeken.

We houden jullie de komende maanden zeker op de hoogte als er nieuwe interessante MOOCs van start gaan.

Stay Tech’d!

Antoine Smets

Plaats reactie

gebruik-je-vakantie-om-iets-bij-te-leren-met-deze-mooc-039-s