Scroll to top

Top

Geen reacties

Samsung onttroont Apple | De nieuwe Galaxy S8

Gepost op 16/05/2017
Samsung onttroont Apple | De nieuwe Galaxy S8

Jep, het is gebeurd. Eindelijk is het zover. Het moment waarop menig technologie neuzen zaten te wachten. Samsung heeft een +1 op Apple. En dan bedoelen we niet enkel het nummertje 8. Neen, we bedoelen het volledige nummer. De Samsung Galaxy S8 en de Galaxy S8+ kunnen zich de meest innovatieve en complete smartphones op de markt noemen. Niet omwille van nieuwe processoren, (hopelijk) betere batterijen of een andere camera. Maar omwille van het scherm. Mijn god, dat scherm…

We kregen de kans om de nieuwe telg in de Samsung familie te gaan bewonderen in San Francisco en zagen dat het goed was.

Het Note 7 schandaal

Zoals DJ Koh, en ja, DJ is de naam van Samsung’s CEO, het zei tijdens het officiële Unpacked event in New York; ‘2016 was een uitdagend jaar’. Dit slaat natuurlijk op het immense schandaal met de vuurvattende en ontploffende Note 7. Het ging zover dat je het vliegtuig niet meer op mocht als je in het bezit was van de Note 7. Dit schandaal zorgde wel voor een aantal leuke en creatieve bijwerkingen. Zeker als je houdt van Grand Theft Auto…

Galaxy S8

Nogal een geluk dat ze daar bij de Koreaanse technologiegigant een reuzachtige oorlogskas hebben. Anders was het game over geweest. Het ganse Note 7 debacle zorgde naar schatting voor een aandelenschade van om en bij de 17 miljard US Dollar.

Vreemd genoeg had het schandaal weinig tot zo goed als geen impact op de consumenten merkwaarde. Dit betekent dat de algemene burger niet noodzakelijkerwijs denkt dat Samsung een slecht merk is of dat ze nu plotseling niet meer voor Samsung zouden kiezen. Vooral die merkwaarde was belangrijk in de opbouw naar de Samsung Galaxy S8. Aangezien de consumenten nog steeds open stonden voor nieuwe Samsung apparaten, was het momentum er om de Note 7 voor eens en voor altijd uit het collectieve geheugen te wissen…

De Galaxy S8 dus

Hetgeen meteen in het oog springt, is het scherm en de grootte van de smartphone. Het lijkt alsof je een relatief kleine smartphone vasthoudt met een gigantisch groot scherm. We zagen LG recentelijk al stunten met nieuwe scherm (vs. totaal omhulsel) dimensies met de G6. Samsung lijkt het nu nog wat verder te duwen door zo goed als geen metalen omranding meer te voorzien. Je krijgt bijna het gevoel enkel nog een scherm vast te houden. En het is net dat gevoel en die beleving die ervoor zorgen dat je de smartphone van de toekomst in je handen hebt.

Galaxy S8

Het enorme scherm betekent ook het einde van de thuisknop. Of toch gedeeltelijk. Alhoewel je de thuisknop niet ziet, bevindt die zich eigenlijk onder het scherm. Door hard te duwen op de onderkant van het scherm duw je in principe op de thuisknop. Je wordt dit gewaar door een soort van korte trilling, te vergelijken met de Force Touch van Apple.

De S8 en de S8+ zullen eveneens beschikken over Bixby. Deze artificiele intelligentie zal je helpen om alles wat je kan doen door te tikken op het scherm te laten gebeuren door tegen je S8 te praten. Zo zal je bijvoorbeeld je foto’s kunnen laten ‘lezen’ door Bixby. Vervolgens gaat het (?) naar gelijkaardige bloemen zoeken op Google of Amazon en kan je die bestellen. Voorlopig is Bixby nog steeds in test, wat ons niet toeliet om alle functionaliteiten te testen.

Zowel de S8 als zijn grotere broer zullen een uitbreidbaar geheugen hebben en een normale 3.5 inch hoofdtelefoon aansluiting. Opladen gebeurt via USB-C, wat meer en meer de standaard wordt voor mobiele aansluitingen. Ook nieuw is Bluetooth 5.0. waarmee de S8 familie de eerste smartphone wordt met de nieuwe connectiviteitstechnologie. Bluetooth 5.0 is twee keer sneller dan zijn voorganger en het bereik gaat vier keer verder. Nu zal je tot 250 meter van je Galaxy kunnen verwijderd zijn zonder de connectie te verliezen en zal je twee draadloze hoofdtelefoons of speakers kunnen aansturen met je nieuwe smartphone.

Het grote verschil tussen de S8 en de S8+ zit’m in de grotere batterij en het grotere scherm. Verder zijn beide apparaten zo goed als gelijk. Je kan de nieuwe Galaxy bestellen vanaf 30 maart en de eerste apparaten zullen rond 21 april in de rekken liggen. De nieuwe telgen komen ook met een aantal nieuwe accessoires zoals een nieuwe draadloze oplader, een nieuwe smart cover en het zogenaamde DeX platform. Meer over dat laatste in een volgend artikel!

Ludwig

Plaats reactie

samsung-onttroont-apple-de-nieuwe-galaxy-s8