Scroll to top

Top

Geen reacties

Galaxy view: computer, tablet of TV?

Gepost op 22/02/2016
Galaxy view: computer, tablet of TV?

De nieuwe Galaxy view is een toestel van maar liefst 18,4 inch. De eerste vragen die in me opkwamen toen ik de doos open deed; ‘is dit nu een computer of een tablet?’, ‘voor welke doeleinden zou iemand dit device kopen?’. Tijdens de test periode konden we zowel positieve als negatievere zaken vaststellen. De trade-off tussen computer en tablet is in sommige opzichten frappant. Het is zowat een toestel dat tussenin beide ligt maar toch enkele cruciale zaken mist van zowel een computer als een tablet. Onze conclusie; een ideaal substituut voor je televisie. Voor een prijs van 650EUR kan je het toestel aankopen.

Tablet?

Een tablet wordt voornamelijk gebruikt om online content te raadplegen en apps te gebruiken. De interface van het device is volledig gelijk aan deze van een tablet. Ook alle applicaties die via de Google Play store gedownload worden zijn afgestemd op tablet interface. Dit heeft namelijk in sommige gevallen een negatievere impact. Een tablet kun je 90 graden draaien om je beeld zowel verticaal als horizontaal te krijgen. Deze Galaxy view is enkel horizontaal te gebruiken waardoor enkele apps een slechtere ervaring met zich meebrengen wanneer de interface enkel een verticale smartphone ondersteunt.

samsung-galaxy-view-launch-2

Computer?

Deze tablet kan perfect als vervanging van je computer dienen. Zo heb je het volledig microsoft office aanbod ter beschikking en kan je gewoon op internet in je browser zoals je op je pc doet. Aan de andere kant heeft een computer wel enkele eigenschappen die deze tablet mist. Zo kan je een klassieke USB aansluiten (hard disk, stick, foto apparaat) aan elke laptop, maar niet aan de Galaxy view. De mogelijkheid om een SD kaartje in te pluggen kan hiervoor wel een alternatief bieden. Voor professionele doeleinden gebruik je best nog een gewone desktop of laptop, maar in de privésfeer zou dit toestel wel eens als alternatief kunnen dienen.

Televisie!

Opmerkelijk is dat het toestel is uitgerust en voorzien op content en televisie. Zo zullen standaard applicaties als Netflix, Youtube, Stievie etc. geïnstalleerd zijn. In onze ogen is het eerder een substituut voor de televisie; een mobiele televisie met maar liefst 1080 x 1920 pixels, die je de ultieme kijkervaring zal bezorgen. De boxen zijn uitstekend en zorgen voor een schitterende kijkervaring. Ook voor het lezen van de krant en/of een magazine kan dit een nuttig toestel zijn. Het te kleine scherm van de tablet voor sommigen onder ons, zou geen kritiekpunt meer mogen zijn met dit toestel. Nog een enorm pluspunt is dat je praktisch elke avond een film kunt zien vanuit je bed, en dit gedurende een hele week dankzij de autonomie van maar liefst 8,5 uur.

galaxyview

Voor gadgetfreeks is dit een hebbeding, een device dat vandaag nog niet veel te zien is in de gewone huishoudens. Een device met een schitterende resolutie en praktische afwerking. De afwerking is in lijn met andere Samsung devices. Het S Console gamepad is ook een feature waarover het toestel beschikt dat de gamers onder ons wel eens zou kunnen overtuigen. Op onderstaand filmpje kan je zien hoe je je smartphone kunt koppelen aan de Galaxy View en zo spelletjes kunt spelen. Elk spel zal een andere interface op de smartphone bieden om je de ideale controller aan te bieden. Zo zul je bijvoorbeeld een stuur en pedalen hebben wanneer je een race spelletje speelt.

Conclusie?

Ben je iemand dat graag de nieuwste snufjes in huis heeft? Of vind je je tablet wat te klein om televisie op te kijken? Er zijn verschillende redenen waarom dit device echt wel iets leuk is om aan te schaffen. De grootte kan zowel positief als negatief beschouwd worden. Positief is dat je de ideale kijkervaring zult beleven, negatief is dat het moeilijk op te bergen is of mee te nemen.

Overzicht scores

Battery
9
Design
6
Screen
7.5
Sound
8.5
Utility
6.5
7.5

Rating

Christophe Havermans

Plaats reactie

galaxy-view-computer-tablet-of-tv