Scroll to top

Top

2 reacties

Galaxy Unpacked 2018 | Waarmee komt Samsung op de proppen

Gepost op 29/07/2018
Galaxy Unpacked 2018 | Waarmee komt Samsung op de proppen

Zoals het een grote technologie gigant betaamt, organiseert ook Samsung op jaarlijkse basis een mega-event om nieuwe innovaties in de kijker te plaatsen. Om de jongens en meisjes van Apple en Google voor te blijven, die respectievelijk in september en oktober met nieuwe speeltjes op de markt komen, organiseert Samsung het ‘Unpacked’ event reeds in Augustus.

De zomervakantie staat in de internationale technologie industrie gekend als een zeer rustige periode. Na al de gekte van de eerste zes maanden (MWC en CES) wordt alles in gereedheid gebracht voor de laatste rechte lijn. Die gaat in september officieel van start met IFA in Berlijn. In Samsungs ogen het perfecte momentum om met de persaandacht te gaan lopen. Ook de Technologium redactie ontving vorige week een ‘mysterieuze’ uitnodiging voor het Unpacked event van 9 augustus.

Wat staat er op het menu van Unpacked 2018

Iedereen die het reilen en zeilen van het tech wereldje een beetje in de gaten houdt, verwacht de Galaxy Note 9. Met de Galaxy Note 8 wist Samsung op zeer professionele wijze de knallende Note 7 uit het geheugen te wissen. Gegeven de omvang van het technologie schandaal – je mocht op een gegeven moment zelfs geen vliegtuig meer nemen met de Note 7 – doen we meermaal ons hoedje af voor de Samsung PR machine.

Een andere reden om zo goed als zeker te zijn van een Note 9 lancering, is de recente prijsdrop van de Note 8 in de Verenigde Staten. Iedere Best Buy (het Amerikaanse equivalent van de Media Markt) biedt de Note 8 met maar liefst 250 US Dollar korting aan. Een rechtstreekse vraag naar de Note 9 tijdens ons bezoek aan de Best Buy deed de medewerker relatief opvallend wegwandelen zonder boe of ba…

Maar wat verwachten we nu net van de Samsung Note 9?

Eerst en vooral zal de vingerprint scanner achteraan ONDER de cameralenzen geplaatst worden (dank u, Samsung). Daarnaast zal de Note 9 naar alle waarschijnlijkheid over een gigantische batterij beschikken, een standaard groot ingebouwd geheugen en de volgende generatie processors die de Note 9 bliksemsnel moeten maken.

Ook de fameuze S-Pen zou ge-update worden met bluetooth functionaliteiten die het zouden toelaten om de digitale pen als afstandbediening te gebruiken voor de Note 9. Deze nieuwe functies betekenen dat de S-Pen over een batterij zal beschikken die moet opgeladen worden. Dit zou meteen ook de grotere ingebouwde batterij van de Note 9 kunnen verklaren.

De bekende technologie Twitteraar Evan Blass deelde onlangs een foto op Twitter die de Note 9 zou voorstellen (zie hieronder). Het is natuurlijk altijd onzeker in welke mate deze leaks de realiteit weerspiegelen, maar ons baserend op de accuraatheid waarmee Evan Blass in het verleden voorspellingen deed, zou dit wel eens kunnen kloppen.

Als je ook zelf graag het Unpacked 2018 event wil volgen, dan kan je via deze link de livestream bijwonen. Ook Samsung België organiseert op 9 augustus een bijeenkomst voor de pers. We zullen jullie zeker laten weten hoe het allemaal verloopt!

Plaats reactie

galaxy-unpacked-2018-waarmee-komt-samsung-op-de-proppen