Scroll to top

Top

Geen reacties

Innovatieve gadgets voor golfspelers

Gepost op 19/05/2015
Innovatieve gadgets voor golfspelers

Wie beweert dat golf een traditionele sport is waar weinig of geen innovatie aan te pas komt, is helemaal verkeerd. Wij gingen op zoek naar de high-tech trends en gadgets die je zeker en vast eens moet proberen of aanschaffen als golfer. Van wearables tot caddy-alternatieven, er bestaan er genoeg op de markt.

Zepp Golf Sensor

De Zepp Golf sensor is wat vergelijkbaar met de innovatieve tennisraket voor de tennissers onder ons. Het is een klein blokje dat je op je handschoen kunt vastklikken. Dit blokje is verbonden met je smartphone via Bluetooth en is in staat je swing te analyseren. De analyse gaat zeer ver; zo kan je de snelheid van je swing meten, de grootte van je swing (zowel naar voor als naar achter) en je heuprotatie. Vervolgens wordt deze data in een applicatie opgeslagen en kan je je prestaties in grafieken laten weergeven en vergelijken met eerdere prestaties. Naast deze vergelijking kan je je slag ook vergelijken met professionals om zo hun stijl over te nemen. Wil je zelf ook een Zepp sensor aanschaffen? Klik dan hier.

Kijk hieronder hoe het werkt:

GameGolf

GameGolf gaat nog een stapje verder en zal je volledige spel kunnen analyseren. Het product bestaat uit een kleine box die je aan je riem of broek kunt vastklikken en enkele kleine sensors die je vanachter op de grip kunt vastmaken. Via het bakje aan je riem zullen alle stappen die je neemt geregistreerd worden via GPS. De kleine sensors op je golfclub dien je voor elke slag even aan je bakje te houden vooraleer je slaagt. Het boxje zal registreren met welke club je je slag doet, hoeveel slagen je doet, en zal zo je hele spel kunnen bijhouden. Hiernaast houdt de technologie ook nog eens rekening met alle statistieken zoals je handicap, score en nog veel meer.

Op het einde van de dag kan je het boxje aan je computer aansluiten en verkrijg je alle resultaten. Deze kan je nu gaan analyseren en hierdoor leren uit eventuele fouten. Op een kaart zal weergegeven worden vanwaar geslagen is geweest, met welke club en hoeveel slagen je hebt gedaan om het balletje in de hole te putten (vandaag kan men wereldwijd al meer dan 40 000 golfterreinen weergeven in de applicatie). Al deze gegevens kan je delen op social media en met de personen waarmee je een partijtje golf gespeeld hebt. Wil je zelf ook een GameGolf aanschaffen? Klik dan hier.

Kijk hier hoe het werkt:

Golfboard

Golfboard is één van de ludiekere innovaties in de sport. Het is zowat vergelijkbaar met de opkomst van het snowboard in de wintersport (het voelt blijkbaar ook wat aan als skateboarden, snowboarden of surfen). De 81-jarige ontwerper van het golfboard gelooft dat deze technologie op termijn de caddie zou kunnen vervangen. Hiervoor heeft hij uiteraard een plaats voorzien om de golfzak vast te zetten. Voor de snelheid en de remmen te regelen heb je een klein toestel in je hand waarmee je dit kan doen (je kan dit toestel ook op je stuur vasthechten). Sturen doe je door middel van opzij te leunen (net zoals skateboarden). De maximumsnelheid is 20 kilomter per uur en de batterijduur is goed om een 36-tal holes af te leggen. Wil je je terug jonger voelen, je kinderen warm krijgen met jou mee te gaan golfen of gewoon plezier hebben op het golfterrein? Hier kan je het Golfboard kopen of leasen.

Hieronder een video die nog eens aantoont hoe het werkt:

https://www.youtube.com/watch?v=B9VuKK5sbQo

Christophe Havermans

Plaats reactie

innovatieve-gadgets-voor-golfspelers