Scroll to top

Top

2 reacties

Gadget voor de zomer | De DJI Phantom 3 Standard

Gepost op 28/05/2017
Gadget voor de zomer | De DJI Phantom 3 Standard

De zomer lijkt in het land! Dit weekend genoten menig Belgen overal ten lande van het zonnetje. Best leuk, maar tegelijkertijd een uitdaging voor technologieliefhebbers. De meeste tech gadgets zijn immers gemaakt voor gebruik in huis of op kantoor. Je kan natuurlijk je Nintendo Switch of je smartphone gebruiken op het strand, maar laten we eerlijk zijn. Die apparaten en zand, niet meteen een match made in heaven :).

Ook wij zaten met dat probleem. Gelukkig heeft ieder probleem een oplossing. We gingen doelgericht op zoek naar een gadget dat gemaakt is om technologieplezier te voorzien buiten de vier muren. Zo kwamen we uit bij een drone. En niet zomaar eentje.

De DJI Phantom 3 Standard

Na het lezen van heel wat reviews, het bekijken van een hele resem YouTube filmpjes en het bezoeken van een dozijn aan elektronicawinkels viel ons oog op de Phantom 3 Standard. DJI, het merk achter de Phantom, staat bekend als een van de referenties in de ‘ProSumer’ drone markt. Deze categorie richt zich op de consument die graag degelijk en kwalitatief materiaal in handen heeft. Professionele dronegebruikers kennen het merk DJI ook van de duurdere Inspire en Matrice drones, beide bedoeld voor professioneel en industrieel gebruik.

Als consument een merk aanschaffen dat ook in industriële contexten gebruikt wordt, is meestal een goede zet. Professioneel gebruik vereist meestal duurzaamheid die hoger ligt dan in de consumentenwereld. Een nadeel is dat de prijzen hoger liggen in vergelijking met consumentenversies. Je zal ons niet horen zeggen dat de Phantom 3 Standard goedkoop is, maar de drone is wel stevig in prijs gedaald. Oorspronkelijk ging deze DJI over de toonbank voor om en bij de 700 Euro. Bij onze vrienden van Bol.com kan je de Phantom 3 Standard vandaag bestellen voor 525 Euro. Nog steeds niet goedkoop, maar prijs/kwaliteit een goede beslissing.

Algemene uitrusting

De Phantom komt met heel wat accessoires. Zo krijg je naast de standaarduitrusting die bestaat uit de drone + camera en de handbediening ook heel wat reserveonderdelen. Zo hoef je niet meteen accessoires bij te bestellen als er eens iets foutloopt in de lucht. De standaard bijgeleverde batterij is goed voor 25 minuten droneplezier. Lijkt niet veel, maar is onze ervaring meer dan voldoende.

De Phantom is eenvoudig te besturen en beschikt over een beginner modus. Die specfieke mode zorgt ervoor dat je niet bang hoeft te zijn om je nieuwe drone uit het oog te verliezen. De return home functie zorgt er op haar beurt voor dat de drone altijd onthoudt waar de opstijg locatie was. Zo kan je bij paniek de DJI terug tot bij jou krijgen door eenvoudigweg op 1 knop te duwen.

De Phantom bestuur je met een specifieke afstandsbediening waarop je een smartphone kan bevestigen. Door de DJI app te downloaden in de app store (Google en Apple) kan je vervolgens de drone aan je smartphone koppelen en krijg je in realtime op je scherm te zien wat de camera op de drone filmpt. Best een handige functie om de de vliegrichting van de DJI te zien. Met de afstandsbediening bestuur je de drone en kan je ook de camera richting wijzigen.

Hoog en ver kan de Phantom wel. Je kan de drone tot 500 meter hoog jagen en tot wel 2 kilometer ver. In het begin doe je dit beter niet. De eerste keer dat de quadricopter het luchtruim invliegt raden we aan om dit in beginner modus te doen. Zo kan je op een veilige manier leren vliegen.

De camera

De drone is voorzien van heel wat technologisch vernuft. Zo is deze DJI uitgerust met een camera die onderaan de buik van het toestel bevestigd is. Met de GoPro-achtige camera kan je 12 Megapixel foto’s en HD videos opnemen. De camera zelf is uitgerust met een 8 Gigabyte geheugenkaartje. Meer dan genoeg plaats voor al die coole luchtfoto’s en videos met andere woorden. Kijk maar even hieronder.Conclusie

De Phantom 3 Standard is niet meteen de nieuwste drone in de DJI familie, maar beschikt zonder enige twijfel over al de nodige toeters en bellen. Een instapdrone noemen we het niet, gegeven de prijs. Echter, als je op zoek bent naar een prosumer quadricopter waarmee je zonder twijfel veel plezier zal beleven, dan raden we de Phantom 3 Standard zeker aan. Het voordeel is eveneens dat je niet snel verveeld zal zijn van de beperkte mogelijkheden bij goedkopere modellen. Ook de camera van deze DJI voldoet aan de verwachtingen en zal voor veel coole vakantiekiekjes zorgen ;)!

Ludwig

Reacties

  1. Daniele

    Was hier misschien niet de DJI Spark nog net iets beter op zijn plaats geweest? 😉

    • Ludwig

      Hi Daniele – De Spark is inderdaad ook een toppertje. Echter vonden we ook de batterijduur een belangrijke factor om mee te nemen in de vergelijking en daar scoort de Phantom 3 dan weer beter. De Spark staat sowieso ook op ons lijstje voor de komende maanden :). So stay tuned.

Plaats reactie

gadget-voor-de-zomer-de-dji-phantom-3-standard