Scroll to top

Top

Geen reacties

Freeedrive vermijdt ongevallen en boetes

Gepost op 15/01/2015
Freeedrive vermijdt ongevallen en boetes

Het lijkt wat contradictorisch; een smartphone app (voor gebruik in de wagen) die de kans op ongevallen en boetes drastisch vermindert, maar toch is het realiteit geworden.

De Belgische start-up Freeedrive lanceerde officieel haar applicatie die toelaat om veilig achter het stuur te kruipen en tegelijkertijd verbonden te blijven met de buitenwereld. Met deze applicatie willen de oprichters een pijnpunt aanpakken die voor relatief veel ongevallen zorgt.

Gus en Bernie (oprichters van Freeedrive) zijn er beide van overtuigd dat ‘texting while driving’ not done is. Je brengt er naast jezelf ook de buitenwereld mee in gevaar. Dit zijn niet zomaar loze worden; uit onderzoek blijkt immers dat berichten sturen tijdens het rijden de kans op een ongeval maar liefst 23 maal verhoogd. Een enorme multiplicator die kan vermeden worden door NIET met je smartphone bezig te zijn als je achter het stuur kruipt.

Freeedrive

Echter, het is verleidelijk om naar je smartphone te grijpen bij een binnenkomend Facebook bericht of een Tweet. Je netwerk is zich ook niet bewust wanneer je juist in je auto kruipt. De mannen van Freeedrive vonden hier iets op. De app stuurt namelijk automatisch een Facebook en/of Twitter bericht die je sociaal netwerk laat weten dat het niet veilig is je af te leiden.

Mocht je dan toch nog naar je device grijpen om een specifieke applicatie te gebruiken, dan krijg je prompt een notificatie die je tegenhoudt. Leuke feature om de rebellen toch te weerhouden hun gadget te gebruiken.

Alles verloopt ook automatisch. Na een eerste setup met de bluetooth in je wagen, activeert Freeedrive zich vanzelf als je in de auto stapt. Geen gedoe met iedere keer opnieuw openen en waarschijnlijk ook vergeten.

Met het Autosalon komt Freeedrive op een goed moment naar de markt. Bij Technologium zijn we alvast actieve gebruiker van de app. Naast de verminderde kans op ongevallen, hebben we hoogstwaarschijnlijk ook al een aantal boetes vermeden ;). Thanks guys!

Je kan de app nu gratis downloaden op je Android apparaat via deze link.

Ludwig

Plaats reactie

freeedrive-vermijdt-ongevallen-en-boetes