Scroll to top

Top

Geen reacties

Hoe zit het met de franse tech start-up scene?

Gepost op 14/07/2014
Hoe zit het met de Franse tech start-up scene?

Vandaag, 14 juli, is de Franse nationale feestdag, het geknipte moment om de tech start-up scene van onze zuiderburen eens in de kijker te zetten. Vorige week haalde ze nog de wereldwijde media met het bedrijf Blablacar. Deze carsharing website heeft zomaar eventjes 100 miljoen dollar opgehaald bij investeerders (het grootste bedrag ooit in Frankrijk voor dit type investeringen)t Maar er zijn nog vele andere Franse start-ups die het heel goed doen, hier een kleine selectie van de hotshots van het moment!

Lima de franse kampioen op Kickstarter

De start-up Lima heeft zijn intrede gedaan bij het grote publiek in september vorig jaar. Die maand hebben ze één miljoen Euro opgehaald op het bekende crowdfundingplatform Kickstarter. Dit was meteen de meest succesvolle Kickstarter campagne ooit gerealiseerd door een franse start-up. Wat Lima doet is even simpel als geniaal, deze klein usb drive verbindt al je toestellen (smartphone, tablet, laptop,…) en zorgt ervoor dat al je bestanden overal beschikbaar zijn. Concreet moet je een kleine dongle ($69) kopen en die moet je dan met je modem verbinden. Vervolgens kan je een harde schijf met de Lima koppelen en dan enkel nog de applicatie Lima installeren op al je toestellen. Deze applicatie zal je bestanden op de harde schijf synchroniseren en beschikbaar maken op al je toestellen, ook buitenhuis. De drie grote voordelen van dit product zijn dat het beschikbaar geheugen op je toestellen niet meer beperkt is, je moet geen bestanden versleuren van het ene toestel naar het andere en je moet geen maandelijks bedrag betalen zoals bij cloud services.

lima

 

Leetchi.com geen gezeur meer bij groepcadeaus

Velen hebben de situatie al meegemaakt; je bent met tal van vrienden op een verjaardagsfeest uitgenodigd en jullie willen samen met heel de groep een mooi cadeau geven. Meestal begint dan een echte kruistocht voor diegene die de verantwoordelijkheid van het cadeau op zich heeft genomen. Een paar weken na het feest heb je nog altijd een paar betalingen niet gekregen. Leetchi is een mobiele app en sociale betalingssite die dit proces zeer eenvoudig maakt.

Withings is de markt van de wearables aan het veroveren

Withings kan men nog amper een start-up noemen. Dit in 2008 in Parijs opgerichte bedrijf heeft de strijd opgenomen in de wearables markt tegen de groten der aarde zoals Samsung. Deze zomer hebben ze hun nieuwste product aan de wereld voorgesteld: de new Activité Watch. De eerste smartwatch die er niet uitziet alsof hij uit een of andere futuristische film komt. De Activité Watch heeft dezelfde look als alle andere analoge horloges, maar heeft wel ingebouwde sensors die je stappen, je slaap en de hoeveelheid verbrande calorieën meten. Eind dit jaar zal deze smartwatch beschikbaar zijn voor $390.

1-withings_activitc3a9_flagship_close-up

Er zijn nog veel meer Franse tech start-ups, maar hierbij al deze kleine selectie van degene die nu zeer hot zijn!

 

Stay Tech’d

Antoine Smets

Plaats reactie

hoe-zit-het-met-de-franse-tech-start-up-scene