Scroll to top

Top

Geen reacties

Fossil Q - Zowel analoog als digitaal - Technologium

Gepost op 29/09/2016
Fossil Q – Zowel analoog als digitaal

Ondertussen bestaan de smartwatches al geruime tijd en zien we ze steeds vaker in het dagelijks leven. Niet alleen de gekende technologiebedrijven, maar ook traditionele horlogemakers gaan de strijd aan om de pols van de consument. Fossil lanceert om die reden zijn tweede generatie slimme horloges onder de naam Fossil Q.

Puur digitaal

Fossil Q MarshallMet de Fossil Q Wander, Marshall en Founder wijken ze niet al te veel af van de typische smartwatch. Je krijgt een touch screen, 4GB opslag, draadloze connectiviteit en een batterijduur van 1 à 2 dagen. De toestellen draaien voorts op Android Wear waardoor ze zowel met Android als met iPhones compatibel zijn. Wat ze niet hebben is een hartslagmeter.

Belangrijk om te weten is dat Fossil zich duidelijk focust op fashion. Met hoogwaardige materialen als roestvrij staal en leder passen ze bij iedere stijl. Daarnaast zijn er ook twee apparaten van de hand van designer Michael Kors.

Hybride horloges

Skagen ConnectedIets minder mainstream zijn dan weer de hybride modellen. Fossil blijft hiermee trouw aan zijn roots van de analoge designer horloges. Het uiterlijk doet niets vermoeden maar binnenin zit voldoende digitale technologie. De verschillende modellen komen voor onder de namen: Fossil Q hybrid, Michael Kors Access hybrid, Skagen Connected en DieselOn.

Je kan de horloges in deze collectie draadloos verbinden met je Android smartphone of iPhone. De Fossil Q hybrid zal daarna je activiteit vastleggen, trillen om je te laten weten dat er een nieuwe email binnenkomt en je smartphone bedienen. Bij dat laatste gaat het om de bediening van je muziek en het nemen van een foto.

Belangrijk om op te merken is wel dat het horloge werkt op een ouderwetse knoopcel. Hierdoor bedraagt de batterijduur ongeveer 6 maanden, maar draadloos opladen zit er dus niet in.

Fashion meets fitness

Michael Kors Access TrackerAls laatste worden er tevens 2 nieuwe activiteitstrackers gelanceerd van Michael Kors. Deze stijlvolle armbandjes richten zich vooral op vrouwen die zowel van fashion als fitness houden. Het mooie design is dan ook zeker een reden om eerder voor de Michael Kors Access tracker te kiezen in plaats van een Jawbone Up.

Vanaf 25 oktober worden alle toestellen officieel gelanceerd in België.

Bram Vandewalle

Plaats reactie

fossil-q-zowel-analoog-als-digitaal-technologium