Scroll to top

Top

Geen reacties

Gedaan met strijken en opvouwen!

Gepost op 30/06/2016
Gedaan met strijken en opvouwen!

Volgens een onderzoek van Whirlpool wilt 46% van de huishoudens een toestel dat in staat is kleren op te vouwen. Logisch, wie vindt het ook leuk om de was en de plas te doen om daarna de kleren nog te moeten opvouwen en strijken? Ben jij het ook beu om je kleren na het drogen nog allemaal over de strijkplank te laten passeren en op te vouwen? FoldiMate heeft hier een oplossing op gevonden! Foldimate is een startup dat een ‘Huishoudtoestel’ ontwikkeld heeft dat in staat is je kleren te ontkreuken (strijken zeg ik niet graag aangezien het aan de hand van stoom je kleren eerder ontkreukt), een extra geurtje geeft en vervolgens opvouwt om je kleren erna kant-en-klaar terug te bezorgen.

Een doorsnee persoon zou gemiddeld 750 dagen van zijn leven bezig zijn met de was, waarvan 375 dagen voor het opvouwen. Een geweldige uitvinding die tijdbesparend en efficiënt is dus. Het gebruik ervan is ook zeer eenvoudig; na het opdrogen van je kledingstukken kan je ze gewoon aan een soort van ‘wasdraad’ hangen die vervolgens je kleren om de beurt zal aannemen om op te vouwen en strijken. Het is zeer gebruiksvriendelijk en iedereen kan het doen (in tegenstelling tot strijken, althans dat beweren de meeste mannen..).

Het toestel is beschikbaar voor iets meer dan 750EUR. Vergeleken met een wasmachine of droogkast ligt dit toestel dus ongeveer binnen dezelfde prijsklasse. Momenteel zit het bedrijf nog in een crowdfunding fase, maar zodra het product klaar is om te lanceren kan het jou richting uit komen. Je kunt je nog ook al registreren voor de pre-oder, dit kan je doen via deze link.

Het enige minpuntje dat we kunnen aanmerken op dit toestel is dat het enkel in staat is kledingstukken met mouwen op te vouwen. Een handdoek of een broek kunnen we vandaag dus nog niet aan het rekje hangen.

Bekijk hier het promotiefilmpje:

https://www.youtube.com/watch?v=swNgjX0xHC8

Christophe Havermans

Plaats reactie

gedaan-met-strijken-en-opvouwen