Scroll to top

Top

Geen reacties

De Flir One als coolste ongekende iPhone gadget

Gepost op 18/08/2014
De Flir One als coolste ongekende iPhone gadget

iPhones kunnen al veel maar nog lang niet alles, daarom stellen we vandaag de Flir One iPhone case voor. Deze cover maakt van je iPhone een thermische camera. Met behulp van het warmtebeeld systeem in de cover en de camera van je Apple smartphone kan je door bepaalde objecten zien en heb je ook een nachtkijker.

Flir One iPhone case

Dit 349 Dollar dure accessoire is niet de cover die je elke dag gaat gebruiken. Maar de Flir One geeft je wel een nieuw perspectief op de wereld. Tot nu toe keken we naar objecten dankzij licht en konden we zo verschillende vormen onderscheiden, met de Flir One kunnen we de wereld rondom ons bekijken dankzij de temperatuurverschillen van de objecten die ons omringen. Dit nieuwe perspectief is niet meer gebaseerd op licht en donker maar op koud en warm en heeft tal van toepassingen…

Flir One toepassingen

  • Loodgieterij: de handige klusjesman weet hoe moeilijk het soms is om een waterlek te vinden. Met je tot thermische camera omgebouwde iPhone, laat je gewoon warm water door de leidingen lopen en kan je in de muren zien waar het hapert. De Flir One kan je ook helpen je huis te isoleren. Nog nooit is het zo gemakkelijk geweest om te zien waar de warmte ontsnapt.
  • De kampeerder of avonturier: altijd vervelend om met een zaklamp op zoek te gaan naar wilde dieren, want je jaagt ze namelijk allemaal weg. Met de Flir One kan je doorheen de bomen zien waar de herten of everzwijnen zich schuil houden.
  • Just for fun: het koudste blikje bier in de frigo vinden? Zijn de kolen van de barbecue nog warm? Check het allemaal uit met je nieuw Flir One!

Het is een te duur accessoire als je het maar sporadisch gaat gebruiken, voor 349 Dollar kan je immers tal van andere toffe accessoires kopen. Maar de Flir One toont nog eens hoe technologie toegankelijk wordt voor iedereen: een thermische camera was tot voor kort voorbehouden voor elite eenheden in het leger, vandaag kan iedereen er eentje in zijn broekzak hebben.

Stay Tech’d!

Antoine Smets

Plaats reactie

de-flir-one-als-coolste-ongekende-iphone-gadget