Scroll to top

Top

Geen reacties

Flexibel als een boek: de gsm van de toekomst?

Gepost op 18/02/2016
Flexibel als een boek: de gsm van de toekomst?

De smartphone is nu al enkele jaren al niet meer exclusief te noemen. Die honderden modellen die elk jaar op ons losgelaten hebben delen nog steeds de bediening en form factor met de allereerste iPhones. Je maakt een groot, haarscherp touchscreen vooraan, plakt er een moederbord en een batterij tegenaan en je hoeft enkel nog een mooie behuizing te ontwerpen. Gelukkig zijn er af en toe onderzoekers die dit stramien durven te doorbreken.

Deze week presenteerden de jongens en meisjes van Queens University de ReFlex. Dit prototype doet nog het best denken aan de papieren displays die LG ooit demonstreerde: de kern van het concept is een flexibel OLED-scherm. En dat geeft leuke demo’s: zo kan je met de ReFlex bladeren door een boek zoals, wel wat had je verwacht, een boek. Buig je het display meer dan blader je sneller en vice versa. Of wat dacht je van je gsm even te buigen om dat ene Angry Birds level te halen? Het toestel beschikt ook over haptic feedback, je krijgt al gebruiker ook door middel van trillingen feedback over wat er op je smartphone gaande is.

Het toestel heeft wel een enkel pijnpunt: de elektronica bevindt zich momenteel in een niet-flexibel deel, naast het scherm dus. Als nu ook batterijen en computerchips flexibel worden dan zitten we helemaal op het juiste spoor.

https://www.youtube.com/watch?v=Sfc_Peev660

Bram Vandewalle

Plaats reactie

flexibel-als-een-boek-de-gsm-van-de-toekomst