Scroll to top

Top

Geen reacties

Antwerpse Start-up FLAVR haalt 450.000 op

Gepost op 03/11/2016
Antwerpse Start-up FLAVR haalt 450.000 op

In het verleden publiceerde we reeds een artikel over FLAVR, de Antwerpse startup dat huisbereide maaltijden aan de man brengt via hun online platform. Nog geen jaar geleden lanceerden ze hun bedrijfje en ondertussen zijn ze aan het groeien tot een gevestigde waarde. Meer zelfs, vandaag kondigt het bedrijf aan dat het 450.000 euro heeft opgehaald bij Vlaamse investeerders. Met deze investering kan de start-up hun ambitieuze groeiplannen realiseren. Daarmee behoort FLAVR tot het nog selecte kransje van Belgische start-ups in de deeleconomie, waarin ze een faciliterende rol vervult. Daarnaast zorgt FLAVR voor dat duwtje in de rug voor hobbykoks naar horecaondernemer of cateraar. Dankzij deze financiële injectie kan het jonge bedrijf zich verder ontwikkelen en hun ambitieuze groeiplannen uitrollen in de rest van België.

Volta Ventures

In maart kaapte FLAVR de hoofdprijs weg in de prestigieuze pitchwedstrijd South by Southwest (SXSW) in de Verenigde Staten. FLAVR bleek uit meer dan zestig internationale start-ups te overtuigen en dat werd ook opgemerkt door Vlaamse investeerders. Durfkapitaalfonds Volta Ventures besliste namelijk de kapitaalronde van 450.000 euro in deze Antwerpse start-up te leiden.

 “We waren onder de indruk van de gedrevenheid van het team. Verder trok de schaalbaarheid van het businessmodel ons aan. Er zijn bijvoorbeeld geen legers van thuisbezorgers nodig want men gaat de maaltijd zelf afhalen in de buurt”. –  Frank Maene van Volta Ventures.

pasted-image-at-2016_10_31-04_02-pm-2

Groei in binnen- en buitenland

Concreet plant FLAVR de investering te gebruiken om na Antwerpen, Gent en diens randgemeentes uit te rollen in heel Vlaanderen.

Daarvoor willen we nieuwe chefs rekruteren en ons online platform verder uitwerken. We focussen op de kleinere gemeentes. Daar zijn, in tegenstelling tot de grootsteden, minder alternatieven voor mensen die niet dagelijks zelf willen of kunnen koken.” – CEO Alexander Van Laer

FLAVR is ook dé manier om mensen die wonen of werken in de buurt beter te leren kennen. Wanneer je je gerecht afhaalt bij de FLAVR-chef, leer je de persoon achter de huisbereide maaltijd beter kennen. Voor de hobby kok kan dit ook een testfase zijn om nadien uit te groeien tot een cateraar of horeca ondernemer.

Naast grootsteden en omgevende randgemeentes lonkt de start-up ook al naar een mogelijke internationalisering. “Net zoals elke start-up hopen we op een bepaald moment andere locaties aan te boren, maar we focussen ons wel eerst op een Vlaamse uitbreiding,” aldus Van Laer.

Concurrentie

FLAVR is echter niet de enige die gelijkaardige services aanbiedt op Belgisch grondgebied. Menu Next Door (de Uber onder de amateur koks naar eigen zeggen) haalde eerder dit jaar maar liefst 1,75 miljoen op aan kapitaal. Het feit dat meerdere spelers deze markt durven betreden is enkel goed voor de kwaliteit en service en zal alle gebruikers ten goede komen. In tegenstelling tot de concurrentie differentieert FLAVR zich ten opzichte van haar concurrenten door een focus op zowel steden alsook op kleinere gemeentes. Daar zijn vaak nog weinig alternatieven voor mensen die niet zelf willen koken.

Wil je zelf ook chef worden of ben je eens benieuwd naar de gerechtjes die deze week worden aangeboden, neem gerust eens een kijkje op hun website.

Christophe Havermans

Plaats reactie

antwerpse-start-up-flavr-haalt-450-000-op